Δολοφονία Άλκη: Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 8 συλληφθέντες

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους και με βάση το οποίο συνελήφθησαν χθες, οι οκτώ νεαροί διώκονται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από την 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Θεσσαλονίκη

Έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, οι συλληφθέντες επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου και θα παραμείνουν κρατούμενοι. Σημειώνεται ότι τόσο κατά την άφιξή τους στα δικαστήρια, όσο και κατά την αποχώρησή τους, πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο τους αποδοκίμασαν έντονα φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, “δολοφόνοι”.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, την περασμένη Τρίτη.

Θεσσαλονίκη Άλκης

«Δολοφόνοι, ντροπή σας» – Έντονες αποδοκιμασίες στους συλληφθέντες

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το  thesstoday.gr, έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκαν οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη κατά την είσοδό τους στο Δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλέον επεισόδια κατά την άφιξη των συλληφθέντων.

Πολίτες που τους περίμεναν, όταν τους είδαν να βγαίνουν από το βανάκι της Ασφάλειας, άρχισαν να φωνάζουν “δολοφόνοι, ντροπή σας”, ενώ εκσφενδόνισαν διάφορα αντικείμενα εναντίον τους.

Θεσσαλονίκη - δικαστήρια- δολοφονία

Οι βασικοί ύποπτοι συνελήφθησαν την Κυριακή δυνάμει ενταλμάτων που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν υπήκοο Αλβανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο φέρονται να ταυτοποιούνται ως οι δολοφόνοι του 19χρονου.

Θεσσαλονίκη- δικαστήρια- δολοφονία

Γενετικά και δακτυλικά αποτυπώματά τους βρέθηκαν στο δρεπάνι με το οποίο χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία.

Ακόμη, προέκυψε ταυτοποίηση ορισμένων από τους συλληφθέντες από γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε στα ρούχα του 19χρονου Άλκη και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν από την επίθεση, δίχως πάντως η ζωή τους να διατρέξει κίνδυνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, thesstoday.gr/ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ