Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Ο κ. Ράμμος έχει παίξει πολιτικό παιχνίδι

«Είναι η θέση μου από τον Αύγουστο και δεν έχει αλλάξει. Η ΕΥΠ φτιάχνεται και υπάρχει και για να παρακολουθεί τηλέφωνα υπό κάποια συγκεκριμένη διαδικασία αν πιστεύει ότι πρέπει. Μάλιστα καλύπτεται και από το απόρρητο. Ο νόμος της ΕΥΠ εξαιρεί εμένα ή τον κ. Χατζηδάκη ή τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ή τον κ. Ανδρουλάκη ή οποιονδήποτε άλλον; Υπάρχει τέτοια εξαίρεση στον νόμο; Όχι! Εάν η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του οποιουδήποτε προσώπου, εμένα πχ, γίνεται νομίμως, ακολουθώντας δηλαδή τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Χρήστος Ράμμος: Βαθύτατα προσβλητικό ότι φιλοδοξώ να παίξω ρόλο πολιτικού παράγοντα

«Ζήτημα θα υπήρχε αν δεν είχε τηρηθεί ο νόμος. Ρυπαρά δίκτυα είναι αυτά που έχουν κάνει διαρροές. Η ΕΥΠ λέγεται μυστική γιατί δεν πρέπει να γίνονται διαρροές. Το ερώτημα είναι ποιοι από την ΕΥΠ και για ποιους λόγους άρχισαν να διαρρέουν απόρρητες διαδικασίες της ΕΥΠ; Αυτοί πρέπει να διωχθούν και ποινικά, έχουν παραβιάσει το απόρρητο» διευκρίνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την εξής μεγάλη απάτη, λέει “τους παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης”. Δηλαδή παίρνει την πολιτική ευθύνη της πολιτικής εποπτείας της ΕΥΠ με τις επιχειρησιακές αποφάσεις και τις επιχειρησιακές ενέργειες της ΕΥΠ» σχολίασε.

Παρακολουθήσεις: Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο Χρήστος Ράμμος

«Μένω έκπληκτος πώς η κοινή μας γνώμη έχει παρασυρθεί από έναν Τσίπρα και έναν Ράμμο σε μια τόσο λανθασμένη συζήτηση και επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Λέω επικίνδυνη γιατί ο εξευτελισμός της ΕΥΠ δεν είναι χωρίς κόστος για την πατρίδα μας. Είναι χρήσιμη και το απέδειξε στον Έβρο, όταν ο Ερντογάν πήγε να κάνει την εισβολή, περίμενε εκεί η αστυνομία και ο στρατός γιατί είχε προειδοποιηθεί εγκαίρως από την ΕΥΠ. Όταν ο κ. Ράμμος για να ρίξει τον Μητσοτάκη, παραβιάζει τον νόμο και κάνει αυτά που κάνει;» πρόσθεσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας «επί Τσίπρα ο κ. Καμμένος είχε φτιάξει στο υπουργείο Άμυνας ειδική υπηρεσία παρακολούθησης τηλεφώνων. Ξέρουμε ποιους παρακολουθούσε; Επί Τσίπρα η κ. Τουλουπάκη άνοιξε τα δικά μου τηλέφωνα για την Novartis με τις καταγγελίες Δεστεμπασίδη. Διαμαρτυρήθηκα εγώ γιατί άνοιξαν τα τηλέφωνά μου; Έχει συμβεί για μένα αυτό επί Τσίπρα».

«Αν η διαδικασία ήταν παράνομη, καλώς ο κ. Ράμμος έκανε όσα έκανε. Εάν όμως τηρήθηκε η διαδικασία, ο κ. Ράμμος έχει παραβιάσει το απόρρητο της ΕΥΠ και αυτό τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών. Αυτό λέει ο νόμος. Βέβαια ο κ. Ράμμος εξαιρείται του νόμου, να μου πείτε οι πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών δεν υπακούουν στους νόμους…» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ο κ. Ράμμος έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα απάντησε «Το θεωρώ 100%. Αφ’ης στιγμής που ο κ. Ράμμος είναι υπεύθυνος διαρροής νομίμων παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα. Είναι προφανές. Έχει τη θεσμική αρμοδιότητα να ενημερώσει αν έχει διαπιστώσει παρανομία, όχι αν έχει διαπιστώσει νομιμότητα».

«Είναι προφανές ότι ο κ. Ράμμος έχει, για κάποιους λόγους που εκείνος γνωρίζει, παίξει πολιτικό παιχνίδι, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του ρόλου του και θα φέρω δύο παραδείγματα. Έστειλε επιστολή στη Βουλή και είπε θέλω να έρθω να σε ενημερώσω. Και η Βουλή είπε δεν θα σε δω. Έγινε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα, μέχρι χθες που η νομική υπηρεσία της Βουλής είπε ότι δεν αυτοπροσκαλείται κανείς στη Βουλή. Έχετε δει διοικητικό παράγοντα ποτέ να αυτοπροσκαλείται στη Βουλή; Προχθές η κ. Διαμαντοπούλου είχε μια δημόσια διαφωνία με τον κ. Βενιζέλο στο Facebook για αυτό το θέμα. Και πήγε ο κ. Ράμμος και έκανε σχόλιο κάτω από την κ. Διαμαντοπούλου. Έχετε δει ο πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής να παρεμβαίνει δημόσια στο Facebook επί ενός πολιτικού ζητήματος; Το έχετε ξαναδεί; Άρα ο άνθρωπος αυτός δεν κάνει για την δουλειά. Για ποιον λόγο, δεν ξέρω, να τα βρει με τον εαυτό του, για την δουλειά πάντως δεν κάνει» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ