Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Μακριά από εμένα ότι θέλω να καταργήσω το ΕΣΥ – Τι είπε για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή

Για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, τις ευρωεκλογές αλλά και τα απογευματινά χειρουργεία και τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Σχετικά με την Μέση Ανατολή και το κατά πόσο η κατάσταση εκεί ευνοεί την κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «προτιμώ να μην ευνοηθεί το γκουβέρνο και να υπάρχει ειρήνη, παρά το ανάποδο. Πρέπει να ανησυχούμε γιατί μία πραγματική σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν δημιουργεί συνθήκες πολύ ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης με πολύ μεγάλες και τραγικές επιπτώσεις σε όλους μας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας από εμάς που δεν είναι με το Ισραήλ στην επίθεση που δέχτηκε από το Ιράν» και πρόσθεσε ότι «χαίρομαι που για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κ. Κασσελάκη είχε τόσο ξεκάθαρη θέση, το θεωρώ πολύ καλό για την Ελλάδα».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «οι εκλογές κρίνονται πάντα στα θέματα της καθημερινότητας. Δουλειά μας είναι να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. Η ακρίβεια είναι ένα πραγματικό φαινόμενο, δεν θέλω να το υποτιμήσω».

Αναφορικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα ανακοινωθεί το απόγευμα από τον πρωθυπουργό. Μέχρι να ανακοινωθεί δεν μπορώ να κάνω σχόλια. Ο Φρέντι Μπελέρης είναι ένας ήρωας του σύγχρονου ελληνισμού, διώκεται από το αλβανικό καθεστώς, η Αλβανία έχει παραβιάσει συστηματικά τα δικαιώματά του και τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας».

Σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία και την κριτική που δέχεται ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε αρχικά ότι «πιθανόν τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε την ευρωπαϊκή έγκριση για να δώσουμε 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε αυτούς που περιμένουν πολύ καιρό».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ. Έως σήμερα το ΕΣΥ είναι παράλληλο, εντελώς μακριά από τον ιδιωτικό τομέα σύστημα. Η δική μας ιδέα είναι το δημόσιο σύστημα με τον ιδιωτικό τομέα να έχουν πολύ μεγαλύτερες συμπράξεις και συνέργειες. Έτσι επιτρέπουμε στους γιατρούς του ΕΣΥ πέραν του ωραρίου τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ιδιωτικό τομέα και να συμπληρώνουν το εισόδημά τους και παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα του ΕΣΥ για να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής προς το νοσοκομείο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «γενικά ενθαρρύνουμε την πολύ μεγαλύτερη συνέργεια του δημοσίου συστήματος με τον ιδιωτικό τομέα. Δεν καταργούμε το Δημόσιο σύστημα. Δεν είναι αλήθεια γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Μακριά από εμένα ότι θέλω να καταργήσω το ΕΣΥ. Έχω αγωνία για τη δημιουργία ενός ΕΣΥ που θα αντέξει άλλα 100 χρόνια. Όπως φτιάχνουμε το ΕΣΥ σε λίγους μήνες οι συμπολίτες μας θα έχουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες Υγείας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δεν έχουμε ακόμα συγκλονιστικούς αριθμούς για τα απογευματινά χειρουργεία αλλά το γεγονός ότι τον πρώτο μήνα κάναμε 300 και τον δεύτερο πάμε για 1.000 σημαίνει ότι ο κόσμος τα θέλει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ