Γεωργιάδης για αναφορά Τσίπρα περί «τουρκικής μειονότητας»: Δέχομαι ότι έκανε λάθος

Το λάθος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά τη συνέντευξή του στον ALPHA μιλώντας για το θέμα της Ροδόπης, αναφέρθηκε εν τη ρύμη του λόγου του σε «τουρκική μειονότητα», δεν άφησαν ασχολίαστο ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Άκης Σκέρτσος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυρία Μπακογιάννη ανέβηκε στην Θράκη για να εκβιάσει την τουρκική μειονότητα, για να αλλάξει στάση και ψήφο». Βέβαια στη συνέχεια μίλησε για «μουσουλμανική μειονότητα». «Ο εκβιασμός Μπακογιάννη στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης απευθυνόταν σε κάθε κοινωνική ομάδα που αύριο μπορεί να έχει άλλη άποψη» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα το συγκεκριμένο σημείο είχε διορθωθεί και το «τουρκική μειονότητα» αντικαταστάθηκε από το «μουσουλμανική μειονότητα».

Γεωργιάδης: Είναι καλύτερο να το διορθώσεις παρά να δώσεις την ευκαιρία στους Τούρκους να πανηγυρίζουν

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θλίβομαι γιατί περίμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου θα άλλαζε τακτική. Χθες, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τουρκική μειονότητα. Εγώ να πω ότι ήταν λάθος, ότι έκανε λάθος. Δέχομαι το ανθρώπινο λάθος εκεί, αλλά το ανθρώπινο λάθος επιτόπου διορθώνεται. Λες έκανα λάθος εκεί. Όταν μιλάς για εθνικά θέματα είναι καλύτερο να το διορθώσεις παρά να δώσεις την ευκαιρία στους Τούρκους να πανηγυρίζουν ότι ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός μιλούσε για τουρκική μειονότητα».

Αλλά και σε ανάρτησή του στα social media χθες ο κ. Γεωργιάδης έγραψε:

«Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και νυν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ονοματίζει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως ”Τουρκική”Αδιόρθωτος».

Το σχόλιο του Άκη Σκέρτσου

Το ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ροδόπης και τους μειονοτικούς βουλευτές, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα ο κ. Τσίπρας, δεν ξέρω αν το έκανε από λάθος, μίλησε για τουρκική μειονότητα. Πρέπει να μιλήσουν οι δύο υποψήφιοι και να πουν ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα».

Τότε, ο Απόστολος Μαγγηριάδης σχολίασε: «Εκτιμώ πως μπερδεύτηκε ο κ. Τσίπρας», με τον κ. Σκέρτσο να συμφωνεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ