Γεννηματά: Η χώρα δεν αντέχει μετά από δεκαετή κρίση άλλα μνημόνια – ΒΙΝΤΕΟ

Για τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, την κατάσταση στην οικονομία αλλά και την στάση της ΕΕ απέναντι στην υγειονομική κρίση μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η χώρα μας δεν αντέχει μετά από δεκαετή κρίση άλλα μνημόνια».

Για τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, την κατάσταση στην οικονομία αλλά και την στάση της ΕΕ απέναντι στην υγειονομική κρίση μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η χώρα μας δεν αντέχει μετά από δεκαετή κρίση άλλα μνημόνια».

«Δυστυχώς έχουμε πάλι έναν συμβιβασμό στην Ευρώπη. Μία απόφαση κατώτερη των περιστάσεων. Περιορίστηκαν σε διευκολύνσεις δανεισμού, από τον οποίο προκύπτουν όροι. Επικράτησαν οι συντηρητικές αντιλήψεις και δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για νέο χρήμα. Απουσιάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επανεκκίνηση των οικονομιών, την αντιμετώπιση της έξαρσης της ανεργίας. Είναι άλλος ένα ευρωπαϊκό συμβιβασμός που δίνει πρόσκαιρη ανάσα» σημείωσε η κ. Γεννηματά αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup.

«Η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε αρχικά στην επιστολή που είχαν συνυπογράψει και με την Ισπανία και με την Πορτογαλία για την απαίτηση του σχεδίου Μάρσαλ και του κορωνο-ομολόγου. Νομίζω δεν θα μπορούσε να χειριστεί και διαφορετικά τις εξελίξεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν τελειώνει εδώ ο αγώνας για την αλλαγή της πορείας της Ευρώπης. Αντίθετα μπαίνει σε μια κρίσιμη περίοδο και οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι ιστορικές» τόνισε η ίδια.

«Ο πόλεμος είναι μπροστά, πρέπει να διεκδικηθούν περισσότερα. Παραμονεύει ο κίνδυνος για διόγκωση του δημόσιου χρέους των χωρών και αυτό θα σημαίνει νέα επώδυνα μνημόνια. Δεν αντέχει η χώρα μας μετά τη δεκαετή κρίση να μπει σε μια νέα τέτοια περιπέτεια» επεσήμανε.

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ

Μιλώντας για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τεράστια αδικία την απόρριψη από την κυβέρνηση της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ για να ενταχθούν οι νοσηλευτές του δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κρίση ενέταξαν τους εργαζόμενους των ιδιωτικών νοσοκομείων στα βαρέα και ανθυγιεινά. Δεν πρόλαβαν να εκδώσουν σχετικές αποφάσεις για το δημόσιο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν το έκαναν και σήμερα για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αρνήθηκε την ένταξη των νοσοκομειακών στα βαρέα και ανθυγιεινά» συνέχισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Και το σύστημα υγείας και η ένταξη του ιδιωτικού τομέα είναι έργα του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να εκφράσω την υπερηφάνεια μου γιατί αυτή την ώρα αν έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας αυτό είναι το ΕΣΥ, αλλά και το σύστημα “Βοήθεια στο σπίτι”, που είναι έργα της παράταξής μας. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να επεκταθεί το επίδομα του Πάσχα και στους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο σπίτι”» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως «είναι πολύ μεγάλο λάθος της κυβέρνησης να μην επιμένει για την παράταση. Δεν καταλαβαίνω γιατί σηκώνει ψηλά το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έχει τόσο μεγάλη ευθύνη για το ότι απελευθερώθηκαν επί ημερών του οι πλειστηριασμοί».

Διαρροές από ΚΙΝΑΛ

Σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενες διαρροές από το κόμμα, η ίδια τόνισε ότι «δεν φοβάμαι διαρροές από το κόμμα. Ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά που κάνουμε. Δείξαμε στην πράξη τι σημαίνει υπευθυνότητα για όλα τα σοβαρά θέματα. Θεωρώ αδιανόητο ακόμα και να συζητιούνται θέματα δημοσκοπήσεων και πορείας των κομμάτων, όπως και τις συζητήσεις για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», ενώ πρόσθεσε ότι «όλα αυτά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες ξεκινούν από το Μαξίμου και διοχετεύονται από τους παπαγάλους τους. Όποιος προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον φόβο του κόσμου, θα το βρει μπροστά του».

Σχέδιο για καταυλισμούς

Τέλος, μιλώντας για την κατάσταση σε καταυλισμούς και δομές φιλοξενίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε πως «είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για αυτό που ζούμε στη Λάρισα. Από τις 24 Μαρτίου είχαμε πει ότι χρειάζεται ειδικό σχέδιο στους καταυλισμούς, τις δομές και στα γηροκομεία. Δεν εισακουστήκαμε και τώρα τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε. Επίσης η καραντίνα θέλει περιφρούρηση. Θα πρέπει να τεθούν αντίστοιχα μέτρα σε όλους τους καταυλισμούς και να ελεγχθούν όλες οι δομές προσφύγω και μεταναστών».Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.