Γεννηματά: Είναι ηθικά και πολιτικά ηττημένη η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες.

«Ίσως, νομίζετε σήμερα κ. Τσίπρα πως σας ακούν μόνο στο Λεκανοπέδιο. Ο αγροτικός κόσμος σήμερα δοκιμάζεται. Εμείς δεν περιμένουμε να ανέβουμε στα τρακτέρ όπως ανεβαίνατε εσείς. Ερχόμαστε εδώ θεσμικά να προλάβουμε αδιέξοδα για τον αγροτικό κόσμο» τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Έχετε μια κυβέρνηση που παραπαίει. Είναι ηθικά και πολιτικά ηττημένη» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας:

«Και στους αγρότες τάξατε λαγούς με πετραχήλια. Και για τους αγρότες οι προεκλογικές σας υποσχέσεις ήταν επιταγές χωρίς αντίκρισμα».

Η κ. Γεννηματά συνέχισε λέγοντας ότι «ενώ κουβαλάτε το βάρος μιας τεράστιας ευθύνης αντιμετωπίζετε με απίστευτη αλαζονεία τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Παράλληλα η Φώφη Γεννήματα κατέθεσε 12 προτάσεις ανάπτυξης που είναι προϊόν συζήτησης και διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αγρότες και φορείς της ελληνικής υπαίθρου.

Η κ. Γεννηματά επέκρινε την κυβερνητική τακτική στο ζήτημα της αξιολόγησης, λέγοντας ότι βρίσκεται στα «πρόθυρα συμβιβασμού ενός ηττημένου». «Συζητάτε πρόσθετα μέτρα. Έχετε δεχθεί μόνιμο κόφτη, μείωση αφορολόγητου, ελπίζω όχι κι ομαδικές απολύσεις», είπε και υπογράμμισε απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα, ότι δεν έχει νομιμοποίηση και εντολή για 3ο μνημόνιο plus, ούτε και για τέταρτο.

Στην αρχή της ομιλίας της η κ. Γεννηματά έκανε και μια σύντομη αναφορά στις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι δεν καταφέρατε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channel και τώρα επιχειρείτε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ news» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας:

«Δεν καταφέρατε να βάλετε αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ τον κ. Μουλόπουλο, γιατί αντισταθήκαμε σθεναρά και τώρα τον επιβάλλετε στον ΔΟΛ. Και αφήστε αυτά τα περί άδολης σχέση του με το συγκρότημα». 

Σε υψηλότερους τόνους, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε: «Ο πρωθυπουργός που βρυχάται περί διαπλοκής και διαφθοράς, έγινε γάτα Ιμαλαΐων. Πάρτε το απόφαση. Η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Είστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα

Γεννηματά: Επιχειρείτε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ news – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ