Γαβρόγλου: Όχι σε αστυνομικά μέτρα στα ΑΕΙ – Καταργούνται οι Πανελλαδικές – BINTEO

Χωρίς να γνωρίζουν το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στο οποίο θα εξεταστούν σε δύο χρόνια θα εισέρθουν τον Σεπτέμβριο στην Α’ Λυκείου οι μαθητές, καθώς ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι η εφαρμογή του μέτρου της κατάργησης των εισαγωγικών εξετάσεων θα αρχίσει να εφαρμόζεται από φέτος, παρότι δεν έχει βρεθεί ακόμη ο νέος τρόπος εισαγωγής.

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για την έκτος ελέγχου διακίνηση ναρκωτικών, και άλλες έκνομες δραστηριότητες, στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «έχουν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα, αλλά όχι στην έκταση που αναφέρεται».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός τάχθηκε κατά των αστυνομικών μέτρων στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Όπως υποστήριξε, μόνη αρμόδια να περιφρουρήσει τους χώρους είναι η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα. Τέτοια προβλήματα, είπε, δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα, και εν πάση περιπτώσει αν διαπιστώνονται κακουργηματικές πράξεις ο πρύτανης είναι ο μονός αρμόδιος να καλέσει την αστυνομία.

«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα. Αν δηλαδή υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα να μπορεί να προστατέψει τους χώρους, οι εκπαιδευτικοί, η διοίκηση, κτλ, τότε, πάντα ξέρουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν παρουσιάζονται. Τώρα, σε περιπτώσεις που κάποιοι καλοθελητές θέλουν αυτά να τα αναδεικνύουν ως κανόνα, τότε να πω. Για κακουργηματικές πράξεις μπορεί να παρέμβει η αστυνομία, μετά όμως από πρόσκληση του πρύτανη, όπως είναι σε κάθε χώρα”, ανέφερε για το θέμα ο υπουργός Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα επιμείνει στο νομό του για την Παιδεία. Χαρακτήρισε «ενδιαφέροντες αφορισμούς» την κριτική του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, και υποστήριξε ότι «κινδυνολογούν τώρα που είδαν ότι δεν περπατούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα οι θέσεις τους για απόσυρση του νομού του».

Επιτέθηκε επίσης σε πρώην πρυτάνεις, λέγοντας ότι οι ίδιοι έκαναν συναλλαγή με τους φοιτητές, και τώρα επιτίθενται κατά του δικού του νόμου.

Ο Κώστας Γαβρόβλου πρόσθεσε ότι το υπουργείο προχωρά σε ανασχεδιασμό του χάρτη των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ