«Γαλάζια» προεκλογική στρατηγική: Λιγότερες κόντρες, περισσότερο Tik Tok και διαφορετικές περιοδείες

Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ για τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι. Ταυτόχρονα δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο προεκλογικό σποτ του κόμματος με σύνθημα: «Για να προχωρήσουμε μαζί, σταθερά, τολμηρά, μπροστά ΝΔ».

Μητσοτάκης: Ηττήθηκε ο διχασμός – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν στόχο μία αδύναμη κυβέρνηση

Τις προηγούμενες ημέρες στο στρατηγείο της ΝΔ στην οδό Πειραιώς πραγματοποιήθηκαν πυρετώδεις συσκέψεις προκειμένου να αποφασιστεί και να αποκρυσταλλωθεί η στρατηγική και το επικοινωνιακό ύφος σε αυτές τις κάλπες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ θα βασιστεί στους βασικούς πυλώνες της εκστρατείας των εκλογών της 21ης Μαΐου. Ωστόσο θα υπάρξουν κάποιες καίριες διαφορές και προσαρμογές.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγκινητική ανάρτηση για τα 6 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του

Οι αλλαγές στην στρατηγική

Αρχικά η συνταγή «περισσότερο πρόγραμμα-λιγότερη κόντρα», που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχιστεί και σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ασχολείται ελάχιστα έως καθόλου στις δημόσιες τοποθετήσεις του με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Στόχος του θα είναι να αναδεικνύει συγκεκριμένες πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Ταυτόχρονα αλλάζει το μοτίβο των περιοδειών. Η ΝΔ προγραμματίζει μόνο 2 με 3 μεγάλες ομιλίες. Το βάρος θα δοθεί σε περιοδείες πόρτα-πόρτα και μικρότερες συγκεντρώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα είναι πιο κοντά στους πολίτες. Είναι ενδεικτικό ότι στην ομιλία του στο Περιστέρι ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε από μία μικρή εξέδρα, στην οποία βρίσκονταν γύρω του κυκλικά οι πολίτες.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να χρησιμοποιήσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το tik tok, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται κυρίως στους νέους. Μέσω του tik tok ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αποδομεί τα fake news, που διακινεί η αντιπολίτευση και άλλοι κύκλοι. Επιπλέον θα εξηγεί την σημασία αλλά και το διακύβευμα αυτών των εκλογών.

Αυτές τις ημέρες γυρίζεται και το κεντρικό προεκλογικό σποτ της ΝΔ που θα κινείται γύρω από το σύνθημα: «Σταθερά, τολμηρά μπροστά για μία αυτοδύναμη Ελλάδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ