Φουντώνουν οι φήμες για “διαζύγιο” Λυκούδη-ΔΗΜΑΡ

Φουντώνουν οι φήμες για “διαζύγιο” Λυκούδη-ΔΗΜΑΡ

 

Φουντώνουν οι φήμες για “διαζύγιο” της μεταρρυθμιστικής τάσης του Σπύρου Λυκούδη με τη ΔΗΜΑΡ. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που θεωρούν την απόφαση της απόσχισης ειλημμένη.

Το θέμα βεβαίως είναι εάν θα αποχωρήσει μόνο ο κ. Λυκούδης από το κόμμα ή θα τον ακολουθήσει το σύνολο της μεταρρυθμιστικής τάσης. 

Πάντως, ήδη ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ έχει ανακοινώσει στον Φώτη Κουβέλη ότι δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο. Ο κ. Λυκούδης μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9,84” δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στο συνέδριο γιατί πιστεύει ότι δεν οδηγεί πουθενά. “Γίνεται με όρους που δεν συνιστούν όρους αξιόπιστου συνεδρίου και οι στοχεύσεις του δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα. Επιθυμούσα να είμαστε περισσότερο σε μία φάση αυτογνωσίας και περισυλλογής, αυτή την περίοδο, στην Δημοκρατική Αριστερά, παρά σε διαδικασίες τέτοιου τύπου, που δεν θα οδηγήσουν -κατά τη γνώμη μου-, πουθενά. Επομένως, δεν θα είμαι χρήσιμος”  είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίησή του, ο κ. Λυκούδης, σημείωσε ότι μια τέτοια συζήτηση δεν βοηθάει. Δεν κρύφτηκα ποτέ και δεν κρύβομαι σε αυτά τα θέματα, γιατί δεν είναι και σωστό έναντι των συντρόφων μου. Δεν είναι απλό πράγμα, ένα στέλεχος του δικού μου στάτους -είμαι ένας από αυτούς που ίδρυσαν τη Δημοκρατική Αριστερά και υπήρξα και πρώτος της γραμματέας για τρία χρόνια-, να μην παραβρίσκεται σε μία διαδικασία αυτού του τύπου, που κάνει τώρα η Δημοκρατική Αριστερά”, τόνισε.

Την Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιείται κρίσιμη συνεδρίαση της μεταρρυθμιστικής τάσης και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις. 

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο καιρό η μεταρρυθμιστική τάση έχει ασκήσει έντονη κριτική στους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη, ειδικά για την πολιτική που ακολουθεί σε ότι αφορά τις συνεργασίες  της ΔΗΜΑΡ με άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς.

 

 

 

.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ