Φωτίου: ΝΔ και Μητσοτάκης επιδιώκουν «ντόμινο» στο Ασφαλιστικό και νέο μνημόνιο

Πρέπει να πούμε στον κόσμο τι θέλουν στο Ασφαλιστικό ΝΔ και Μητσοτάκης, η εξώθηση εργαζόμενων σε ιδιωτικό πυλώνα επικουρικής ασφάλισης αυτόματα εξαφανίζει την επικουρική των γονιών τους, ενώ η απομάκρυνση πόρων από τον ΕΦΚΑ οδηγεί σε μείωση συντάξεων, προειδοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” είπε ότι, τα περί «προβλημάτων» στα δημοσιονομικά από τα μέτρα ελάφρυνσης, είναι το προοίμιο μεθόδευσης νέων μνημονίων…

Μας κατηγορούν για τα επιδόματα, την ώρα που το κράτος πρόνοιας ήταν το πιο καθαρό παράδειγμα πελατειακού κράτους, με αδιαφάνεια και δοσοληψίες, με μόλις 54 υπαλλήλους, για 200 επιδόματα από 120 διαφορετικές πηγές. Εμείς φτιάξαμε κράτος ψηφιακό, που κάθε πολίτης βλέπει αμέσως εάν δικαιούται ή όχι ένα επίδομα ή παροχή, ψηφιακά. Κόψαμε από την ρίζα όλη την δοσοληψία, στην οποία βασίζονταν τόσα χρόνια.

«Ο λαός πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει μία κυβέρνηση Μητσοτάκη με την Δεξιά να έχει ενσωματωμένα όλα τα ακροδεξιά στοιχεία, ή μία κυβέρνηση προοδευτική με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κ. Φωτίου.

Η προοπτική αντιστροφής του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών είναι υπαρκτή, κατά την ίδια. «Συγκρίνετε τα ποσοστά που πήρε το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με σήμερα, η διαρροή μας είναι πολύ μικρή. Αντίθετα, συγκρίνετε τα ποσοστά της ΝΔ με τα μεγαλύτερα που πήρε, το 2015, θα δείτε ότι έχει αυξήσει ελάχιστα αυτή την δύναμη. Κάθε μονάδα που χάνει η ΝΔ από αυτούς που είπαν “να στείλουμε μήνυμα, αλλά όχι και πρωθυπουργό Μητσοτάκη βρε αδερφέ”, έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ “διπλή”, είναι μία που χάνει η ΝΔ και μία που κερδίζουμε εμείς».

Επίσης, «όλοι αυτοί που απογοητεύτηκαν, από εμάς, το μνημόνιο, τα λάθη. Αποσυστρατεύτηκαν, αλλά βλέπουν πια ότι τα πράγματα έφτασαν σε ένα όριο, δεν μπορούν με την αποχή τους να φέρουν τον Μητσοτάκη στην κυβέρνηση. Είναι πολύ σημαντική αυτή η “δεξαμενή”, μπορούμε να αρδεύσουμε μεγάλα ποσοστά από εκεί» όπως τόνισε.

Η κ. Φωτίου εκτίμησε επίσης ότι «όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, είτε στο ΚΚΕ είτε στις προοδευτικές οργανώσεις είτε στις διάφορες ομάδες που διεκδίκησαν την ψήφο του κόσμου, με περηφάνια θα δώσουν την ψήφο για να συνεχίσει η χώρα μας υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Πρέπει να πούμε επίσης στον κόσμο τι σημαίνει αυτό που του υπόσχονται στο Ασφαλιστικό, όχι τα περί Πινοσέτ, αυτά δεν τα καταλαβαίνει ο λαός, όπως δεν καταλαβαίνει και τι σημαίνει νεοφιλελευθερισμός. Πρέπει να λέμε τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν», συνέχισε η κ. Φωτίου, καθώς «αν γίνει αυτό που λέει ο Μητσοτάκης και αύριο εργαζόμενοι αποφασίσουν ότι θα πάνε σε ιδιωτικό πυλώνα για την επικουρική ασφάλιση, αυτοί που παίρνουν σήμερα επικουρική ασφάλιση, οι γονείς τους, την χάνουν αυτομάτως. Γιατί την επικουρική ασφάλιση την πληρώνουν άμεσα, σήμερα, οι εργαζόμενοι, για τους γονείς τους. Επίσης, αυτομάτως, επειδή δεν θα υπάρχουν στον ΕΦΚΑ τα ποσά που έχουμε σήμερα, αυτό σημαίνει μείωση συντάξεων», όπως τόνισε.

«Βρούτσης και Ξαφά λένε ότι κάθε μέτρο που έχουμε κάνει θα το καταργήσουν, γιατί “δημιουργεί πρόβλημα στο δημοσιονομικό χώρο”… Με απλά λόγια, λένε αυτά που μας έλεγε το ΔΝΤ: “δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε από αυτά, μας ενδιαφέρει μόνο να πάρουμε πίσω τα χρωστούμενα”», συνέχισε. Η χώρα έχει εξασφαλιστεί για 40 χρόνια και για το Ασφαλιστικό και για το χρέος της, αλλά «θα δημιουργήσουν πρόβλημα, θα λένε ότι δεν βγαίνουν τα δημοσιονομικά και ότι χρειάζεται μνημόνιο … είναι έτοιμοι να τα επαναφέρουν», όπως εκτίμησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ