Φλωρίδης στον Realfm 97,8: Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα όταν υφίστανται έναν έλεγχο – Τι είπε για Τέμπη και Ασημακοπούλου

«Για το ζήτημα αυτό έχουν επιληφθεί δύο αρχές, η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και χθες διατάχθηκε και μια εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί ή όχι. Άρα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων για να διερευνήσουν αν έχει συμβεί κάτι, αν αυτό που συνέβη είναι επιλήψιμο ή όχι» δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης, αναφορικά με τα email που έστειλε η κ. Ασημακοπούλου, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα.

«Οφείλουμε να περιμένουμε τα πορίσματα αυτών των αρχών» τόνισε.

Ερωτηθείς για το πότε θα βγουν τα πορίσματα απάντησε «από ό,τι είδα από την ανακοίνωση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, μιλάει για κατεπείγουσα έρευνα. Κατά συνέπεια νομίζω ότι τα πράγματα θα κινηθούν γρήγορα γιατί το θέμα απασχολεί εκ των πραγμάτων την κοινωνία και την πολιτική ζωή και νομίζω ότι η αρχή με βάση την ανακοίνωσή της θα κινηθεί γρήγορα. Αυτό δεν μπορούμε να το ορίσουμε εμείς. Οι απαιτήσεις της έρευνας ορίζουν συνήθως και τον χρόνο τους, αν τα στοιχεία είναι πολλά, πόσοι πρέπει να εξεταστούν, όλα αυτά. Οι αρχές ορίζουν τον χρόνο τους, λοιπόν».

Για την έρευνα για τον κ. Κασσελάκη σημείωσε ότι «όταν κανείς έχει παραβιάσει τον συγκεκριμένο νόμο, υπάρχουν παράγραφοι στον νόμο που λένε ότι έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα που επισύρουν ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών, επομένως ο νόμος θεωρεί αυτές τις παραβάσεις αρκετά βαριές. Άρα, η εισαγγελία θα διερευνήσει το θέμα. Κατ’αρχάς δεν ξέρουμε τι ισχύει για την περίπτωση του κ. Κασσελάκη αν υπάρχει εταιρεία, αν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου, για αυτό η εισαγγελική έρευνα θα τα διερευνήσει. Αυτό που μου έκανε δυσάρεστη εντύπωση είναι πως δεν υπήρξε θεσμική αντίδραση από την πλευρά του κ. Κασσελάκη, δηλαδή “στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε”. Ενώ είδα την αντίδραση της κ. Ασημακοπούλου που είπε καλοδεχούμενες όλες οι έρευνες, από την πλευρά του κ. Κασσελάκη είδα μια αντίδραση που επιχείρησε να κομματικοποιήσει και να πολιτικοποιήσει το θέμα του. Πρόκειται για μια παρέμβαση της δικαιοσύνης με άλλα πολιτικά ελατήρια, μα έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα θέμα που αφορά αρχηγό κόμματος και όπου εμφανίζονται στοιχεία που ενδεχομένως συνιστούν παράβαση ενός συγκεκριμένου νόμου».

«Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα όταν υφίστανται έναν έλεγχο, να τον θεωρούν απολύτως φυσιολογικό στα πλαίσια λειτουργίας της δημοκρατίας» σχολίασε.

«Θα δούμε από την διερεύνηση για το δυστύχημα των Τεμπών τι ρόλο έχει παίξει, αν έχει γίνει ή όχι αλλοίωση στοιχείων. Δεν θέλω να κάνω κρίση λόγω της θέσης μου, δεν μπορώ να πω πράγματα. Η ανάκριση θα το δείξει τι έγινε. Τα ζητήματα που έχουν τεθεί και μένει να αποδειχτούν τι ακριβώς είναι, είναι 3: αν υπήρχαν υλικά που ήταν επικίνδυνα και επέτειναν τις συνθήκες αυτού του δυστυχήματος, το δεύτερο αν υπήρχαν βίντεο τα οποία ενδεχομένως έχουν αλλοιωθεί ή οτιδήποτε άλλο και το τρίτο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα λυθεί η αμφισβήτηση μεταξύ της έκθεσης του πραγματογνώμονα που όρισαν οι ανακριτές και του τεχνικού συμβούλου που όρισαν οι συγγενείς των θυμάτων, όπου μεταξύ των δύο εκθέσεων υπάρχουν σημεία που συγκρούονται. Άρα από ότι αντιλαμβάνομαι θα οδηγηθεί η υπόθεση στην εμπειρογνωμοσύνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ώστε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Όταν απαντηθούν και αυτά, η ανάκριση θα έχει περαιωθεί. Αυτό δεν γνωρίζω πότε θα γίνει, όμως εμείς στους κώδικες που ψηφίσαμε στην Βουλή, περάσαμε μια διάταξη όπου αφαιρούμε από τις υποθέσεις αυτές το λεγόμενο στάδιο της εκδόσεως βουλεύματος. Άρα όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση ο εισαγγελέας παίρνοντας τον φάκελο στα χέρια του, μπορεί να οδηγήσει την υπόθεση κατευθείαν στο δικαστήριο» περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ