Αμβρόσιος για απόφαση Ιεράς Συνόδου: «Είναι προδοσία, δεν μπορεί να κλεινόμαστε στο δωμάτιό μας»

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μονή Πετράκη και όχι στην Μητρόπολη Αθηνών στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ο πρώην μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος.

Η ισότητα στον γάμο προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας – Το παρασκήνιο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου

«Για το θέμα να κάνουν τη λειτουργία στο εκκλησάκι της μονής Πετράκη, είναι απαράδεκτο! Είναι προδοσία της Ορθοδοξίας. Η Ορθοδοξία έχει την Κυριακή της Ορθοδοξίας που εορτάζει! Δεν μπορεί λοιπόν αντί να εορτάζουμε να κλεινόμαστε στο δωμάτιό μας. Δεν είμεθα υπό διωγμόν αφύλακτον. Ίσα ίσα πρέπει να λειτουργήσουν και να πουν να μην έρθουν όλοι αυτοί που ψήφισαν. Να μην πατήσουν το πόδι τους», είπε στον ΑΝΤ1 ο πρώην μητροπολίτης, Αμβρόσιος.

Για την απόφαση της ιεραρχίας να μην παραστεί και στο δείπνο της προέδρου της Δημοκρατίας ο πρώην μητροπολίτης την επικρότησε και αναφέρθηκε και στον σύντροφο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. «Βεβαίως. Δεν μπορούν να πηγαίνουν εκεί αφού η πρόεδρος της Δημοκρατίας στο τραπέζι έχει και τον φίλο της, τον σύντροφό της. Δεν μπορούν να είναι σε ένα τραπέζι που είναι και ο παράνομος, ο άνθρωπος που ζει παράνομα. Εγκρίνουν την παρανομία. Αφού η πρόεδρος της Δημοκρατίας επήγε και γλέντησε το γεγονός ότι ψηφίστηκε ένας νόμος για τον γάμο των ομόφυλων καλά κάνουν. Είναι διαμαρτυρία. Πήγε το ίδιο βράδυ και ήπιε σε μια μπυραρία εκεί και γλέντησε με τους πρωτεργάτες του νόμου για τους ομοφυλοφίλους. Ο νόμος αυτός είναι αντίχριστος», τόνισε ο πρώην μητροπολίτης, Αμβρόσιος.

Για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγχαρεί το πρώτο ζευγάρι ομόφυλων που παντρεύτηκε ο πρώην μητροπολίτης σχολίασε: «Και ο κύριος πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο να συγχαρεί το ζευγάρι. Κατάντημα».

Αναφορικά με την απόφαση του μητροπολίτη Κέρκυρας έθεσε εκτός εκκλησίας δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων, ο πρώην μητροπολίτης είπε: «Χαίρομαι πάρα πολύ. Αυτούς που ψήφισαν πολύ καλά έκανε όταν η ιεραρχία καταπατάει τον νόμο του Θεού τι θα κάνουν; Χωριζόμαστε. Αντιδράμε».

Σε ερώτηση εάν οι κινήσεις αυτές όπως του μητροπολίτη Κέρκυρας είναι διχαστικές ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος απάντησε: «Δεν είναι. Είναι ήρωες. Υπερασπίζονται την πίστη, τον νόμο του Θεού. Είναι ήρωες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ