Βορίδης για καταδίκη Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

Για την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, που εξήγησε ότι η Ελλάδα οδηγείται σε βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Φρέντι Μπελέρης: Ήταν μια δίκη παρωδία, αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού – Θα βρω δικαιοσύνη

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε στο OPEN ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» με την Ελλάδα να λέει ότι «παγώνει» την ενταξιακή διαδικασία για την Αλβανία μέχρι να αποκατασταθούν αυτά τα κεντρικά ζητήματα. Σε ερώτηση εάν η απόφαση για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο ο Μάκης Βορίδης απάντησε θετικά.

Ειδικότερα εξήγησε ότι στην Αλβανία «υπάρχει όντως θέμα κράτους δικαίου». Μίλησε για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι όταν έγινε στην Ελλάδα η διαβαλκανική διάσκεψη, ο Έντι Ράμα δεν εκλήθη και «ενοχλήθηκε σφοδρώς».

Τι είπε για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι είναι «πολιτικά κινητροδοτούμενο, υποκινούμενο και έχει στόχευση». Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι έμμεσος στόχος εξηγώντας ότι ο «βασικός στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί είναι ο πιο αποτελεσματικός και επιτυχημένος δεξιός πρωθυπουργός στην ΕΕ».

Εξαπέλυσε πυρά κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Αρβανίτη λέγοντας ότι «υπέγραψε την παράγραφο για διακοπή χρηματοδότησης στην Ελλάδα». Σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ωστόσο είπε ότι υπάρχει πολιτική αξία να σημειωθεί ότι «Έλληνας ευρωβουλευτής ανέλαβε τη σύνταξη του κειμένου που παροτρύνει την Κομισιόν να διακοπεί η χρηματοδότηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις υποκλοπές σημείωσε ότι η αντιπολίτευση «εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη α λα καρτ. Όταν τα αποτελέσματα είναι αυτά που θέλει έχει εμπιστοσύνη, όταν δεν της αρέσουν ή όταν ελέγχεται αυτή δεν έχει εμπιστοσύνη».

Τι είπε για τα email της Ασημακοπούλου

Αναφορικά με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τις καταγγελίες για τα email σε απόδημους είπε ότι δεν υπάρχει θέμα υποψηφιότητας στο ευρωψηφοδέλτιο σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα. Εξήγησε ότι η ΝΔ είναι δεσμευμένη και υποχρεωμένη να ακούσει τις δηλώσεις και της κ. Ασημακοπούλου, του ΥΠΕΣ και της Αρχής.

«Καταλαβαίνω την αντίδραση της εκκλησίας»

Για την απόφαση της Εκκλησίας να μεταφέρει τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας (24η Μαρτίου) στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη από την Μητρόπολη Αθηνών, όπου είθισται να εορτάζεται είπε ότι «εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το νόμο που ψήφισε το Κοινοβούλιο».

«Την αντίδραση της Εκκλησίας σε κάτι το οποίο την ενοχλεί την καταλαβαίνω», είπε ο κ. Βορίδης. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «όλο αυτό πρέπει να μην οδηγήσει σε διατάραξη της σχέσης Εκκλησίας-Πολιτείας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ