Φλαμπουράρης: Χωρίς διευθέτηση του χρέους δεν υπάρχει συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας ο Αλέκος Φλαμπουράρης ξεκαθαρίζοντας πως η ελληνική πλευρά πηγαίνει με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Ωτσόσο όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA, “αν δεν υπάρχει διευθέτηση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει συμφωνία” προσθέτοντας ότι “αν αυτά τα δυο γίνουν αποδεκτά μπορούμε να κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις σε άλλα θέματα”.

Ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου έκανε λόγο για ΦΠΑ στο 13% στην εστίαση και στη ΔΕΗ. Σύγχυση δημιουργήθηκε σε σχέση με το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία καθώς αρχικά είπε ότι θα αυξηθεί στο 23% και μετά το διάλλειμμα διόρθωσε λέγοντας ότι «εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο 23% και η αύξηση θα είναι στο 13%».

Σε ότι αφορά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως «ακόμα δεν έχει κλειστεί» αλλά εκτιμά ότι θα γίνει πιθανότατα τις απογεματινές ώρες του Σαββάτου.

“Μου προκαλεί θλίψη η συμπεριφορά κάποιων ηγετών” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ τόνισε πως δεν φοβάται ότι υπάρχει ενδεχόμενο για “capital control” καλώντας ”ορισμένους της αντιπολίτευσης που προαναγγέλλουν κάτι τέτοιο να μαζευτούν”.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι είναι εκτός συζήτησης η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνουν είναι αυτές που είναι σε εξέλιξη αλλά δεν θα είναι ξεπούλημα.

Δείτε το βίντεο του MEGA

 

 Διαβάστε επίσης

Ο Μάρδας για τη ρευστότητα στις τράπεζες από Δευτέρα – ΒΙΝΤΕΟ

Τέρενς Κουίκ: Νέα επικοινωνία Γιούνκερ – Τσίπρα σήμερα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ