Φλαμπουράρης: Να πάμε σε δημοψήφισμα αν μας εκβιάσουν – ΒΙΝΤΕΟ

Στο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ότι «ή αποδέχεστε την πρόταση των θεσμών ή χρεοκοπείτε», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Δεν καλείται η σύσκεψη των αρχηγών για να θέσει το εκβιαστικό του δίλημμα ο κ. Τουσκ. Μη μας το παίζει η Ευρώπη ότι είναι απείραχτη από οποιαδήποτε εξέλιξη συμβεί στην Ελλάδα.  Δεν θα απαντήσουμε σε αυτόν τον εκβιασμό. Εμείς θα απαντήσουμε με τις προτάσεις μας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στο MEGA, ωστόσο εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν τέτοιο δίλημμα».

«Αν ήταν να βάλουν τέτοιο δίλημμα δεν θα καλούσαν Έκτακτη Σύνοδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αν βάλουν τέτοιο δίλημμα ο κ. Τσίπρας, το μόνο που κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνει, είναι να γυρίσει αμέσως πίσω, να έρθει στον ελληνικό λαό και να τον βάλει μπροστά σε αυτά που οι Ευρωπαίοι του προτείνουν. Με δημοψήφισμα παραδείγματος χάρη. Εγώ αυτό θα έκανα», υπογράμμισε.

«Ο ελληνικός λαός δεν θέλει οποιαδήποτε συμφωνία. Δεν θέλει ρήξη αλλά θέλει από εμάς να αγωνιστούμε για να πετύχουμε μία έντιμη συμφωνία και αυτό κάναμε εμείς», σημείωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης και πρόσθεσε:

«Δεν είμαστε στο παρά ένα. Λύσεις βρίσκονται πάντα. Θεωρώ ότι πάμε να συνεργαστούμε, να συμφωνήσουμε δύο εταίροι οι οποίοι έχουν την ίδια θέληση. Ξέρουν ότι μία χρεοκοπία, όποιας μορφής, θα στοιχίσει περισσότερο στους Ευρωπαίους παρά σε εμάς. Διότι οι Έλληνες πραγματικά έχουν συνηθίσει να ζουν και σε πολύ δύσκολες συνθήκες και πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι ότι οι Έλληνες με τέτοιο εκβιασμό και τέτοια πίεση ατσαλώνονται, ενώνονται και αγωνίζονται να ανατρέψουν αυτές τις προσπάθειες που κάνουν εναντίον τους».

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αφήσει τις ελληνικές τράπεζες να καταρρεύσουν γιατί ξέρουν ότι αν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα είναι ντόμινο, θα παρασύρει και τα άλλα», είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει μείωση στα εξοπλιστικά προγράμματα απάντησε: «Είναι σε συζήτηση μεταξύ μας ακόμα, δεν έχουμε καταλήξει ακόμα».

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Διαβάστε επίσης:

Σκληρό μήνυμα Τουσκ στην Αθήνα: Ή αποδέχεστε την πρόταση των θεσμών ή χρεοκοπείτε

Φλαμπουράρης: Χωρίς διευθέτηση του χρέους δεν υπάρχει συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ