Ευρωεκλογές: Ο Μητσοτάκης έδωσε «φύλλα πορείας» σε Υπουργούς

Η προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ. και ο διακριτός ρόλος των πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, υπό τον πρωθυπουργό.

Η Ν.Δ. επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι δεν περισσεύει κανείς ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών. Έτσι στην μάχη ρίχνονται και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ 12 κορυφαίοι υπουργοί ανέλαβαν να «τρέξουν» πολιτικά και οργανωτικά ισάριθμες περιφέρειες.

Τα «φύλλα πορείας» στους υπουργούς:

1) Περιφέρεια Κρήτης: Κυριάκος Πιερρακάκης
2) Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μάκης Βορίδης
3) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Χρήστος Σταϊκούρας
4) Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας: Νίκος Δένδιας
5) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δημήτρης Καιρίδης
6) Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Άδωνις Γεωργιάδης
7) Περιφέρεια Ηπείρου: Κώστας Σκρέκας
8) Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κωστής Χατζηδάκης
9) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Λευτέρης Αυγενάκης
10) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σοφία Ζαχαράκη
11) Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Όλγα Κεφαλογιάννη
12) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δόμνα Μιχαηλίδου

Ο «γαλάζιος» προγραμματισμός τίθεται σε ισχύ αμέσως μετά το Πάσχα με το βάρος να πέφτει σε Αττική και Μακεδονία. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντατικοποιεί τις επαφές του και με βουλευτές της Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, σήμερα πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου η πρώτη 20αδα βουλευτών από τα νησιά του βορείου και του νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και την Στερεά Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός θέλει να ακούσει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες κάθε περιφερειακής ενότητας ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα και η προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ., κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ