Εύα Καϊλή: «Θα πρέπει να είναι σπίτι με το παιδί της» – Οι πρώτες δηλώσεις του νέου δικηγόρου της

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών βρέθηκε σήμερα, και για τρίτη φορά, η Εύα Καϊλή, η οποία ζήτησε μέσω των δικηγόρων της να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Εύα Καϊλή: Σήμερα η κρίσιμη ακρόαση με τον νέο δικηγόρο

Η ακρόαση της υπόθεσης της Εύας Καϊλή για το Qatar Gate ξεκίνησε τελικά στις 14:30 ώρα Ελλάδος αντί για το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς η πλευρά του Μαρκ Ταραμπέλα αποφάσισε να ζητήσει την εξαίρεση του δικαστή Μισέλ Κλες, κάτι που σημαίνει ότι ο δικαστής δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη σημερινή διαδικασία και έπρεπε να αντικατασταθεί. Τελικά λίγο μετά τις 17:00 ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatar Gate από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα βγει η απόφαση των δικαστών για το εάν η ευρωβουλευτής θα αφεθεί από την φυλακή για να βρεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, πιθανόν με βραχιολάκι, ή αν θα παραμείνει στην φυλακή

Qatar Gate – Le Soir: Δέκα Ιταλοί ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής πριν από λίγες μόλις ημέρες άλλαξε δικηγόρο αντικαθιστώντας τον Αντρέ Ριζόπουλο με τον Σβεν Μαρί, ενώ στην Ελλάδα συνεχίζει να την εκπροσωπεί ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος είναι επίσης παρών στη σημερινή ακρόαση.

Η σημερινή ημέρα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καθοριστική καθώς μπροστά στο προδικαστικό συμβούλιο θα βρεθούν και άλλοι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και φερόμενος ως ιθύνων νους του δικτύου Μάριο Παντσέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή και κρατείται στις φυλακές του Σεν-Ζιλ.

Qatar Gate: Γιατί άλλαξε δικηγόρο η Εύα Καϊλή – Πώς ο Παντσέρι την… οδήγησε στον «συνήγορο των αποβρασμάτων»

Κρίσιμο θεωρείται το τι θα καταθέσει για την Εύα Καϊλή ο Παντσέρι, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου για την συνέχιση ή όχι της κράτησής της.

Ο νέος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, περιέγραψε την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει. Όπως είπε, η ευρωβουλευτής είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της.

«Θα ζητήσουμε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση, επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι σπίτι με το παιδί της», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβεν Μαρί.

Ο «δικηγόρος των αποβρασμάτων»

Ο 52χρονος Σβεν Μαρί, που είναι ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές νομικές προσωπικότητες του Βελγίου αν και οι υποθέσεις που αναλαμβάνει συχνά προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.

Χαρακτηρίστηκε ως «ο δικηγόρος του διαβόλου» όταν υπερασπίστηκε τον Φουάντ Μπελκάσεμ, ηγέτη της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης «Saria for Belgium», ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.
Άλλοι διάσημοι εντολείς του είναι μεταξύ άλλων ο Σλίβιο Ακίνο μεγαλέμπορος ναρκωτικών που δολοφονήθηκε, ο Μαρσέλ Χαρμπάν γκάνγκστερ και νονός του υποκόσμου στο Βέλγιο, ο Μισέλ Λελιέβρ συνεργός του Βέλγου παιδόφιλου δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού.

Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή απέκτησε παγκόσμια φήμη όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ που «χτύπησε» το θέατρο Μπατακλάν σκοτώνοντας περισσότερους από 130 ανθρώπους. Μάλιστα, ο γαλλικός τύπος είχε προσδώσει στον Σβεν το προσωνύμιο «ο δικηγόρος των αποβρασμάτων», αποδοκιμάζοντας την απόφασή του να υπερασπιστεί τον μακελάρη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ