Ο γάτος… ο χορτάτος: Ο τετράποδος σούπερ σταρ που μαγεύει κατοίκους, τουρίστες και Google

Με σχεδόν τέλεια βαθμολογία 4,9/5,0 αστέρια από χιλιάδες κριτικές στο Google, ο Gacek, ένας υπέρβαρος ασπρόμαυρος γάτος του δρόμου, είναι το πιο «σημαντικό» τουριστικό αξιοθέατο  στην πολωνική πόλη Szczecin.

Το Szczecin, μια μεσαιωνική πόλη στη βορειοδυτική Πολωνία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες. Το κάστρο του δούκα της Πομερανίας και το πάρκο Kasprowicza είναι δύο από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, αλλά όταν πρόκειται για διαδικτυακές κριτικές, και τα δύο ωχριούν μπροστά στο αξιοθέατο με την υψηλότερη βαθμολογία της πόλης, έναν χοντρό γάτο που ονομάζεται Gacek. Ο γάτος έγινε διάσημος το 2020, αφού ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος wSzczecinie παρουσίασε το αιλουροειδές σε ένα βίντεο που στη συνέχεια έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και έκτοτε οι άνθρωποι κατακλύζουν τον Gacek με θετικές κριτικές.

Σύμφωνα με μια κάτοικο, ο Gacek εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οδό Kaszubska στο κέντρο του Szczecin πριν από περίπου 10 χρόνια. Έμεινε εκεί και ο κόσμος άρχισε να τον συμπαθεί. Πολλοί από αυτούς άρχισαν επίσης να τον ταΐζουν, οπότε από ένα κοκαλιάρικο αιλουροειδές, σύντομα μετατράπηκε σε ένα παχουλό γατί, το οποίο έγινε πιο αξιολάτρευτο.

Γάτος στην Πολωνία

Ο Gacek έχει σχεδόν 2.600 κριτικές στο Google, περισσότερες από κάθε άλλο αξιοθέατο στο Szczecin. Οι περισσότεροι από αυτούς που δημοσίευσαν μια κριτική απέδωσαν στο αιλουροειδές το μέγιστο 5 αστέρια, καθιστώντας τον το τουριστικό αξιοθέατο με την υψηλότερη βαθμολογία στην πόλη.

Σύμφωνα με το Notes From Poland, ο Gacek έχει μερικές κριτικές ενός αστεριού, κυρίως από ανθρώπους που επικρίνουν τον φροντιστή του ή εκφράζουν ανησυχία για το βάρος του, αλλά συνολικά οι κριτικές του γάτου είναι εντυπωσιακές.

Γνωστός και ως ο “βασιλιάς της οδού Kaszubska”, ο Gacek ζει σε ένα σκεπαστό ξύλινο κουτί έξω από ένα κατάστημα στην οδό Kaszubska, και παρόλο που τυπικά δεν έχει ιδιοκτήτη, οι άνθρωποι που διευθύνουν το κατάστημα τον φροντίζουν. Υπάρχει μια πινακίδα που ενημερώνει τους περαστικούς ότι μπορούν να αφήνουν λιχουδιές για τον γάτο σε ένα σφραγισμένο δοχείο και να μην τον χαϊδεύουν όταν κοιμάται.

Οι περισσότεροι από όσους έχουν συναναστραφεί με τον Gacek υποστηρίζουν ότι είναι ένας “φανταστικά όμορφος και υπέροχος τύπος”, αλλά υπάρχουν και μερικοί που παραπονέθηκαν ότι τους γρατζούνισε τα χέρια ή ότι τους έκλεψε ένα λουκάνικο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ