Τουρκία: «Αυτή που δεν πεθαίνει» – Δάκρυα χαράς για την 17χρονη που διασώθηκε 248 ώρες μετά τον σεισμό

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία το νέο θαύμα με την διάσωση της 17χρονης από τα ερείπια κτιρίου στη νότια επαρχία Καχραμανμαράς, 248 ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Τουρκία: 17χρονη ανασύρθηκε ζωντανή 248 ώρες μετά τον σεισμό

Η διάσωση της έφηβης έγινε σήμερα και είναι πλέον από τις ελάχιστες που συμβαίνουν πια στην Τουρκία, η οποία μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό.

Όπως έγινε γνωστό, η 17χρονη λέγεται Αλέινα Ελμέζ. Μία σύμπτωση που προκαλεί αίσθηση είναι ότι το επίθετό της σημαίνει «αυτή που δεν πεθαίνει».

Η Αλέινα είχε τις αισθήσεις της την στιγμή που οι διασώστες την απεγκλώβισαν και μπόρεσε να ανοιγοκλείσει τα μάτια της, όπως της ζήτησαν οι γιατροί που βρίσκονταν στο σημείο, όπως δήλωσε ένας από τους διασώστες.

Με δάκρυα στα μάτια ο θείος της φίλησε έναν προς έναν τους εθελοντές που την έσωσαν. Ο Ισμαήλ, ένας από τους διασώστες, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι ασύγκριτο να βλέπουμε τη χαρά της οικογένειας».

Εθελοντές, κυρίως ανθρακωρύχοι που έχουν φτάσει στις πληγείσες περιοχές από διάφορα σημεία της Τουρκίας, εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια.

«Όλοι οι ανθρακωρύχοι θα σας πουν το ίδιο. Ήρθαμε εδώ με την ελπίδα να εντοπίσουμε έναν ήχο που προέρχεται από κάποιον επιζώντα», εξήγησε ο ανθρακωρύχος Αλί Ακντογάν. «Ακόμη κι αν ο ήχος προέρχεται από μια γάτα, θα προσπαθήσουμε να τη σώσουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ