Εύα Καϊλή: Δήλωσε «ξαφνιασμένη» και «έριξε» ευθύνες στον σύντροφό της – Τι κατέθεσε στις αρχές

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του «Qatar Gate» και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, η οποία προφυλακίστηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν-Ζιλ κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Εύα Καϊλή: Τρίτη και 13 η ψηφοφορία για την καθαίρεσή της από το αξίωμα της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε ξαφνιασμένη από τις αποκαλύψεις καταθέτοντας στις αρχές και φέρεται να επέρριψε τις ευθύνες για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της, στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Η ευρωβουλευτής φέρεται να δήλωσε στις αρχές ότι είχε πέσει στην αντίληψή της η συνεργασία που είχε ο σύντροφός της με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και ότι του είχε επιστήσει την προσοχή. Η ίδια, πάντως, φέρεται να αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στις δουλειές του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σημειώνοντας ότι δεν υποβάλλει σε έλεγχο τον προσωπικό του υπολογιστή ή τα έγγραφά του.

Εύα Καϊλή: Τα λόγια της αδελφής της – «Περιμένω να με ενημερώσουν οι δικηγόροι»

Καϊλή σύντροφος

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να δικαστεί στο Βέλγιο, όπου φέρονται να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Σήμερα ξεκινούν οι ανακρίσεις για την υπόθεση Qatar Gate. Εντός 48 ωρών από την προφυλάκισή της, δηλαδή, αύριο, Τρίτη, θα πρέπει να περάσει από δικαστικό συμβούλιο για να επιβεβαιώσει ή όχι την απόφαση του εισαγγελέα. Εν συνεχεία, θα έχει 24 ώρες προκειμένου να καταθέσει έφεση, σε περίπτωση που θέλει. Κατά συνέπεια, το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ.

Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο η εταιρεία real estate που ίδρυσε πριν από έναν μήνα με τον σύντροφό της

Εάν η κατηγορούμενη ασκήσει έφεση θα πρέπει να περάσει από άλλο δικαστικό συμβούλιο, έπειτα από μία εβδομάδα. Σύμφωνα με μία άλλη διαδικασία, προβλέπεται ότι ανά ένα μήνα, για τους επόμενους τρεις μήνες, θα έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Δεσμεύεται η περιουσία της στην Ελλάδα

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, στη δέσμευση της περιουσίας της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα προχωρά η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος με εντολή του προέδρου της, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Μετά τη σύλληψη της Ευρωβουλευτή, ο κ. Βουρλιώτης έδωσε εντολή να δεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες, εταιρείες και όποιο άλλο χρηματοοικονομικό στοιχείο εντοπιστεί τόσο της ίδιας, όσο και συγγενικών της προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο της Αρχής μπαίνει και εταιρεία real estate με έδρα στο Κολωνάκι, την οποία φέρεται να έχουν συστήσει η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας θα υπάρξει στενή συνεργασία και με ξένες Αρχές, κυρίως με το Βέλγιο και την Ιταλία για περιουσιακά στοιχεία των ελεγχόμενων εκεί.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από δωροδοκία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ