Εύα Καϊλή: Τρίτη και 13 η ψηφοφορία για την καθαίρεσή της από το αξίωμα της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Το αργότερο την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να προταθεί στην Ολομέλεια του Σώματος η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από το αξίωμα της Αντιπροέδρου.

Εύα Καϊλή: Τα λόγια της αδελφής της – «Περιμένω να με ενημερώσουν οι δικηγόροι»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα θα έχει ενημερωτική συνάντηση με τους Προέδρους των επτά πολιτικών ομάδων και  νωρίς το πρωί της Τρίτης θα γίνει η Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί, κατόπιν ψηφοφορίας, η παραπομπή της πρότασης πρόωρης λήξης της θητείας της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί, αποφασίζοντας με πλειοψηφία τριών πέμπτων των ψηφισάντων, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον τρεις πολιτικές ομάδες, να προτείνει στην Ολομέλεια τον τερματισμό της θητείας του Προέδρου, ενός Αντιπροέδρου, ενός Κοσμήτορα, ενός προέδρου ή αντιπροέδρου επιτροπής, ενός προέδρου ή αντιπροέδρου διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου που έχει εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, όταν θεωρεί ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα. Το Κοινοβούλιο αποφασίζει για την πρόταση αυτή με πλειοψηφία δύο τρίτων των ψηφισάντων, που αποτελεί ταυτόχρονα την πλειοψηφία των βουλευτών που το απαρτίζουν».

Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο η εταιρεία real estate που ίδρυσε πριν από έναν μήνα με τον σύντροφό της

Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει ότι, εφόσον υπάρχει απαρτία στη Διάσκεψη των Προέδρων θα πρέπει η πρόταση να περάσει με 5 ψήφους, από τους 9 συμμετέχοντες, καθώς ψηφίζουν μόνον οι 8 εξ αυτών. Δηλαδή η Πρόεδρος του Σώματος και οι Πρόεδροι των πολιτικών ομάδων. Ο/η εκπρόσωπος των Μη Εγγεγραμένων μετέχει στη Διάσκεψη των Προέδρων χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Ακολούθως θα οριστεί η ψηφοφορία στην ολομέλεια, πιθανόν για το απόγευμα της Τρίτης 13/12. Η πρόταση “πρόωρης λήξης της θητείας” της στη θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πρέπει να υπερψηφιστεί από τα 2/3 επί των ψηφισάντων, με ελάχιστη παρουσία στην αίθουσα της ολομέλειας 353 ευρωβουλευτών.

Εύα Καϊλή: Εκτινάχθηκαν οι καταθέσεις της μέσα σε τρία χρόνια – Δείτε τα πόθεν έσχες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ