Ετήσια αξιολόγηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ προτείνει ο Πανούσης

Την καθιέρωση συστήματος ετήσιας αξιολόγησης των αξιωματικών της ΕΛΑΣ με αντικειμενικά κριτήρια, προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Γιάννης Πανούσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Πανούσης σε σχετική δήλωση «οι πρόσφατες κρίσεις, οι οποίες έγιναν με πλήρη διαφάνεια και χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, ανέδειξαν την ανάγκη βελτίωσης της διαδικασίας. Για το λόγο αυτό θα ζητηθούν οι προτάσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων και αφού αξιολογηθούν, σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση».

Στο πλαίσιο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός προτείνει «να καθιερωθεί ένα σύστημα ετήσιας αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια» και «να αιτιολογούνται ειδικά τόσο οι προαγωγές όσο και οι αποστρατείες».

Παράλληλα ο Γιάννης Πανούσης σημειώνει ότι «η διενέργεια ΠΔΕ ή ΕΔΕ, επειδή συνιστά κρίσιμο παράγοντα αξιοπιστίας του συστήματος ελέγχου των παρατυπιών/παρανομιών των ενστόλων, πρέπει να ακολουθεί κάποιες αρχές:

Να μη διεξάγονται από αξιωματικούς του ίδιου Αστυνομικού τμήματος με αυτό στο οποίο ανήκουν οι εμπλεκόμενοι,

Να διεξάγονται από αξιωματικούς ανώτερου βαθμού από αυτόν που κατέχουν οι εμπλεκόμενοι

Με βάση το τεκμήριο αθωότητας οι περιπτώσεις όπου θα επιβάλλεται το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας να είναι περιοριστικώς αναφερόμενες».

Τέλος αναφορικά με το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξαγγέλλει έρευνα για «το “κρυφό κόστος” της κράτησης».

«Πέραν των διαφορετικών προσεγγίσεων στη μεταναστευτική πολιτική η κοινή γνώμη θέλει να μάθει ποιο ήταν το “κρυφό κόστος” της κράτησης.

Στο πλαίσιο αυτό θα ελεγχθούν οι διαδικασίες τροφοδοσίας, οι “δίοδοι” προώθησης μεταναστών από τα σύνορα στο Κέντρο, οι μηχανισμοί και η διαφάνεια στη διαδικασία του επαναπατρισμού, τυχόν παρατυπίες στα πιστοποιητικά κοκ.

Θεωρώ αδιανόητο παράνομες δραστηριότητες να παρουσιάζονται σαν ιδεολογικός προβληματισμός ή προσανατολισμός.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη Νέα Ηγεσία και θα είμαι στο πλευρό της, όπως και στο πλευρό κάθε αστυνομικού και πυροσβέστη που κάνουν το καθήκον τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πανούσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Θετικές οι κριτικές των φορέων για το νομοσχέδιο ανθρωπιστικής κρίσης

Κατρούγκαλος: Δεν κάνουμε πίσω στην επαναπρόσληψη 3.000 υπαλλήλων

Ερώτηση του Μητσοτάκη για τη συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ