Ερντογάν πριν από τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη: «Έχουμε δεκαετίες φιλίας με την Ελλάδα, δεν είμαστε σε εχθρικά στρατόπεδα»

Συνέντευξη παραχώρησε στο αμερικανικό κανάλι PBS ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση του Μενέντεζ ότι η «Άγκυρα πρέπει να σταματήσει την πολεμική κατά της Ελλάδας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε δεκαετίες φιλίας με την Ελλάδα, δεν βρεθήκαμε σε εχθρικά στρατόπεδα».

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «φαίνεται πως ο Μενέντεζ έχει μια εχθρική προσέγγιση προς την Τουρκία και προσπαθεί να μας σύρει σε συνομιλίες της επιλογής του. Αλλά δεν πρόκειται να είμαστε μέρος αυτών».

 «Εμπιστεύομαι την Ρωσία όσο και την Δύση»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στις ευρω-τουρκικές σχέσεις εκφράζοντας δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση στις διαδικασίες ένταξης, ενώ από αμερικανικού εδάφους δήλωσε ότι εμπιστεύεται την Ρωσία, όσο και τη Δύση.

«Περιμέναμε στο κατώφλι της Ε.Ε. τα τελευταία 50 χρόνια και αυτή τη στιγμή εμπιστεύομαι την Ρωσία όσο εμπιστεύομαι και την Δύση», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όταν ρωτήθηκε αν προτιμά την Αμερική ή τη Ρωσία, ο Ερντογάν είπε: «Η διπλωματία συνίσταται στη δημιουργία επαφών με έθνη σε όλο τον κόσμο με βάση το σενάριο win-win. Όπως έχω καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα έχω καλές σχέσεις και με την Ρωσία. Θα συνεχίσω έτσι», απάντησε.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο Πούτιν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ