Εργασιακό νομοσχέδιο: Μετωπική Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή – Οι ατάκες “φωτιά” – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νέου εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα εργασιακά, τους νέους, τα εμβόλια και το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε ο Ανδρέας Παπανδρέου

«Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε ο Ανδρέας Παπανδρέου», είπε κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή ο Πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και στην κριτική του με αναφορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα την περίοδο 1990-93.

«Κύριε Τσίπρα βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και την απόπειρα να συγκρίνετε το τι θα συμβεί τις επόμενες εκλογές, με το τι συνέβη την περίοδο 90 – 93. Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Οπότε προσέξτε, μην εξάγετε τέτοια συμπεράσματα βιαστικά γιατί κινδυνεύετε να διαψευστείτε από τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και μιας και έχω δύο λογογράφους να σας στείλω τον έναν μήπως μπορέσει να τακτοποιήσει λίγο τη σκέψη σας γιατί καταφέρατε να μιλήσετε για όλα και να μην απαντήσετε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσα».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αποκηρύξτε τις σαχλαμάρες του Πολάκη

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τις αναφορές του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλο Πολάκη στο Facebook εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τα όσα υποστηρίζει το πρωτοκλασάτο, όπως το χαρακτήρισε, στέλεχος του κόμματος του.

“”Θα είμασταν πιο αξιόπιστοι είπε ο κ. Τσακαλώτος αν αναγνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά στην οργάνωση του εμβολιασμού”” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί στον Παύλο Πολάκη. «Κορυφαία στελέχη σας αμφισβητούν τη διαδικασία εμβολιασμού και αναφέρομαι στον κύριο Πολάκη, ο οποίος άφησε υπονοούμενο ότι δήθεν αυτό το θαύμα της επιστήμης, το οποίο μας έχει επιτρέψει να σώσουμε εκατομμύρια ζωές στον κόσμο για να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα, δεν θα έπρεπε να το αγκαλιάσουμε, αλλά θα έπρεπε να είμαστε καχύποπτοι, γιατί λέει ο μεγάλος επιστημών και γνώστης περί των εμβολίων κύριος Πολάκης, ότι πως είναι δυνατόν να ανακαλύψουν το εμβόλιο σε λίγους μήνες όταν το αμέσως επόμενο εμβόλιο χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ανακαλυφθεί. Έτσι καταπολεμάται το αντιεμβολιαστικό κίνημα κύριε Τσίπρα; Πρέπει να αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που χτίσατε εσείς ως πολιτικός μηχανικός

Στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή που παραχώρησε στο Star και δήλωσε πως ο Πρωθυπουργός δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας, απάντησε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν εσείς είχατε κάποιον ο οποίος γεννά όχι 30 εκ. ευρώ χρέη κάθε χρόνο στην επιχείρησή του αλλά 500 χιλιάδες θα τον επιλέγατε για διαχειριστή της πολυκατοικίας σας; Εμείς έχουμε επιλέξει για πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος υποσχέθηκε εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός του το 2016 και κάθε χρόνο φορτώνει στον Έλληνα φορολογούμενο 30 εκατομμύρια ευρώ, 128 εκατ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια…», ήταν η τοποθέτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να απαντήσει την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης. «Επιτρέψτε μου να τελειώσω γιατί το οφείλω, πρέπει να απαντήσω σε μία μεγάλη απρέπεια, την οποία είπατε στην τηλεοπτική σας συνέντευξη γιατί κάνατε χιουμορτάκι ότι δήθεν δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι οι Έλληνες μου ανέθεσαν να διαχειριστώ την τύχη μίας χώρας που επί 5 χρόνια προσπαθούσατε να κατεδαφίσετε και αυτό, πράγματι, είναι δύσκολο έργο», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κανένας έντιμος εργολάβος δεν θα έδινε διαμέρισμα σε τέτοιο μπαταχτσή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου. Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του απάντησε μεταξύ άλλων στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν θα αναλάμβανε διαχειριστής σε μια πολυκατοικία που θα έχτιζε εκείνος. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “ωραίο το λογοπαίγνιο που σας σκάρωσαν για τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και την πολυκατοικία που θα κατασκεύαζα εγώ και δεν θα μπαίνατε ως διαχειριστής, αλλά να σας πω κάτι; δεν ξέρω κανέναν έντιμο εργολάβο που θα έδινε σε εσάς διαμέρισμα. Σε έναν τέτοιο μπαταχτσή. Στον μεγαλύτερο μπαταχτσή της ελληνικής πολιτικής ζωής γιατί δεν θα τα έπαιρνε ποτέ τα λεφτά του”.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι “ξεπληρώνετε τα χρέη σας με balloon papers. Σας ρωτώ σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς έχετε, θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που όπως εσείς αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησής του -εσείς το κόμμα σας- τα αυξάνει κατά 30 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο συσσωρεύοντας 120 στην πενταετία σε ένα χρέος που συσσωρεύεται στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αντί για ευφυολογήματα λοιπόν ελάτε να συζητήσουμε επί της ουσίας την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους. Είναι ζήτημα ισονομίας και απέναντι στα κόμματα και απέναντι στον ελληνικό λαό. Αφήστε τα αστειάκια. Δεν μπορείτε να χρωστάτε εκατομμύρια και να κάνετε τις ακριβότερες καμπάνιες στο διαδίκτυο και εμείς να νοικοκυρεύουμε το κόμμα μας. Δεν μπορεί ένας πολίτης να μην έχει ενημερότητα και να μην μπορεί να επιχειρήσει και εσείς να συσσωρεύετε χρέη”.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ