Έρευνα με το ερώτημα της απόταξης για τους ΟΥΚάδες από το Πολεμικό Ναυτικό

Μπορεί ο εισαγγελέας να άφησε ελεύθερους τους δύο ΟΥΚάδες, που συνελήφθησαν για κατοχή εκρηκτικών υλών, όμως το Πολεμικό Ναυτικό ξεκινά δική του ανεξάρτητη Πειθαρχική Έρευνα με το ερώτημα της απόταξης.

του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από στρατιωτικές πηγές ενημέρωσης, η έρευνα που διεξάγει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ανεξάρτητη από την ποινική εμπλοκή τους και αυτό που θα διερευνηθεί είναι εάν και σε ποιο βαθμό έχουν υποπέσει στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Σε δεύτερη φάση θα εξετασθεί ποια θα είναι η ενδεχόμενη ποινή που θα τους επιβληθεί σε περίπτωση που βρεθούν στοιχεία εναντίον τους.

Όπως επεσήμαναν οι ίδιες πηγές στο enikos.gr, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο ελληνικό πεντάγωνο για την εμπλοκή των δύο στελεχών της επίλεκτης Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), που «σε περίπτωση που στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος τους οι ποινές θα είναι αυστηρές, μη αποκλείοντας ακόμη και την απόταξή τους από το Πολεμικό Ναυτικό».

Οι κατηγορούμενοι, που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους το βράδυ του Σαββάτου, με απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

Σύμφωνα με τις αρχές φέρονταν να έχουν εμπλοκή με 45χρονο – πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος προφυλακίστηκε για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές, ενώπιον του οποίου αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο ΟΥΚ – μελών της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, που συνελήφθησαν την Παρασκευή, ανέφερε: «Μια “πολυδιαφημισμένη δικογραφία” ακόμη αποδείχθηκε “άνθρακες”, καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς, επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα, όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν “συνεργασίας” ποινικών – τρομοκρατών “επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.” αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ