Επιβεβαιώνει η Κομισιόν το διαπραγματευτικό θρίλερ

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν το διαπραγματευτικό θρίλερ

Βρυξέλλες: Θάνος Αθανασίου

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν ότι η απόφαση για επιστροφή στην Αθήνα ελήφθη μετά από ένα διαπραγματευτικό θρίλερ το βράδυ της Παρασκευής και μόνο όταν η Κομισιόν έλαβε τις διαβεβαιώσεις που χρειαζόταν για τη συζήτηση επί του δημοσιονομικού κενού και την εκτέλεση των προαπαιτούμενων.

Αυτό ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, Σάιμον O’ Κόνορ, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος εκπρόσωπος αμφισβήτησε τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν για την έλευση της Τρόικας στην Αθήνα και κατέστησε σαφές πως η αποστολή αποφασίστηκε μόνο όταν εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε ζητήσει, διαψεύδοντας σενάρια που μιλούσαν για επικοινωνιακούς ελιγμούς και υποτιθέμενες πολιτικές πιέσεις από την Αθήνα και δη το Υπουργείο Οικονομικών.

Κατά την πάγια τακτική της Κομισιόν αρνήθηκε, μάλιστα, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οποιοδήποτε μέγεθος που μπορεί να πάρει το δημοσιονομικό κενό.

Ακόμα και όταν ερωτήθηκε πιεστικά για το συγκεκριμένο ποσό των 2,9 δισ., απάντησε “δεν αναγνωρίζω αυτό το νούμερο”, για να διευκρινίσει πως η Κομισιόν δεν μπορεί να μπει στην αριθμολογία, όσο διαρκεί ο έλεγχος.

Νωρίτερα κύκλοι της Κομισιόν και του Συμβουλίου προσδιόριζαν το σύνολο της τρύπας στον προϋπολογισμό του 2014 στα 2,9 δισ.  To real.gr επικοινώνησε, πριν από λίγη ώρα, με πηγή της ευρωζώνης που επιβεβαίωσε αυτό το ποσό.

ΠΗΓΗ: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ