Εξεταστική Επιτροπή για παρακολουθήσεις: Δεν έχει Predator η ΕΥΠ είπε ο Θ. Δεμίρης

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ είχε ξεκίνησε το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, συνεχίστηκε σήμερα από τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όπως είπε και στο πρώτο μέρος της κατάθεσής του την περασμένη Πέμπτη έτσι και σήμερα o κ. Δεμίρης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να υποστήριξε ότι τηρήθηκε η νομιμότητα των διαδικασιών για τις επισυνδέσεις τόσο του κ Ανδρουλάκη, όσο και του κ. Κουκάκη και ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά και έχει φίλτρα ελεγκτικά όπως είναι η ΑΔΑΕ, η Εισαγγελία και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Φέρεται, επίσης, να τήρησε το απόρρητο σε ό,τι αφορά τους λόγους παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο κ. Δεμίρης υποστήριξε πως από την ανάληψη των καθηκόντων του έχουν διακοπεί οι καταστροφές των αρχείων, ενώ επισήμανε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει το αρχείο Ανδρουλάκη, άρα δεν περιέχει κάτι η επισύνδεση. «Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια», φέρεται να είπε ο κ. Δεμίρης.

Επόμενος μάρτυρας που εισήλθε να καταθέσει στην Επιτροπή είναι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος. Εάν η κατάθεσή του δεν προλάβει να ολοκληρωθεί σήμερα, αυτή θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε πως «ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, πιστός στην στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να συγκαλύψει την υπόθεση των παρακολουθήσεων και στην σημερινή του εξέταση συνέχισε να αντιτάσσει στην Επιτροπή το απόρρητο και σε ό,τι αφορά την μαρτυρία του, αλλά και σε ό,τι αφορά την αποστολή των σχετικών εγγράφων που έχει αιτηθεί η Εξεταστική Επιτροπή από την ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν πρόκειται να αποστείλω κανένα από τα έγγραφα που του έχει ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο «υπέπεσε σε πολλαπλές αντιφάσεις και στην πραγματικότητα αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλυφθεί η υπόθεση και να προστατευτεί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει και την απόλυτη πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα σήμερα».

Λιακούλη: Ο διοικητής της ΕΥΠ γκρέμισε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη σχολιάζοντας την κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ έκανε λόγο για «απόλυτη δικαίωση του κ. Ανδρουλάκη».

Συγκεκριμένα, η κυρία Λιακούλη δήλωσε:

«Η απόλυτη δικαίωση του κ. Ανδρουλάκη, σήμερα, καθώς ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης γκρέμισε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη. Μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο με το οποίο να μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να πάει στην ΕΥΠ για να ενημερωθεί, αλλά πρόκειται για μια «καινοτομία». Δηλαδή, στην ουσία μια πατέντα του κ. Μητσοτάκη. Περαιτέρω, δε, για τον ουσιαστικό λόγο της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, είπε ότι δεν γνωρίζει εάν θα μπορούσε και εάν του επιτρέπετε να πει τον αναφέρει. Η απόλυτη κοροϊδία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ