Επίθεση του Μαξίμου στον Μητσοτάκη: Η συναίνεση στο προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στη διαπλοκή

«Δυστυχώς, η συναίνεση στο Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και τονίζουν ότι «απατώνται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αν θεωρούν ότι μπορούν να ανταλλάξουν την συναίνεση στο προσφυγικό με οποιουδήποτε είδους «ομερτά» για τα σκάνδαλα και την διαπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά».

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι «το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και στα εθνικά θέματα η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί να μπει σε παζάρια».

Από την άλλη πλευρά, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η απόφαση της κυβέρνησης για κάθαρση είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Η αλήθεια για το τι συνέβαινε τόσα χρόνια, θα βγει στο φως και ο ελληνικός λαός θα την μάθει.

Επίσης η κυβέρνηση ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη με δύο επισημάνσεις:

1.« Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει πειστικές απαντήσεις στα θέματα της «λίστας Μπόργιανς», θα μπορούσε να έρθει εχτές στην Βουλή να τις πει δημοσίως. Επέλεξε να το αποφύγει. Υποθέτουμε ότι θα έχει τους λόγους του.

2. Για να διευκολύνουμε έναν ουσιαστικότερο διάλογο πάνω στην συζήτηση για την διαπλοκή, παραπέμπουμε τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ σε αυτό που είπε εχθές το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή ο τέως υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Σαλμάς: «Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μια καθαρή απάντηση από αυτούς που εκείνη την περίοδο συνομίλησαν και ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Μπόργιανς».

Αυτή την καθαρή απάντηση, ο ελληνικός λαός την περιμένει».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης: Δεν “παζαρεύουμε” το προσφυγικό με το ασφαλιστικό

Νίκος Παππάς: Όσοι νομίζουν ότι το 2016 είναι το 1965 ας γνωρίζουν ότι αυτά πέρασαν

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.