Επίσκεψη Κουτσούμπα στον Ευαγγελισμό

Επίσκεψη Κουτσούμπα στον Ευαγγελισμό

Το ΚΚΕ, το οποίο ανέκαθεν είχε στο επίκεντρο της προσοχής του τα ζητήματα της Υγείας, θα πρωτοστατήσει στο να συζητηθούν τα τεράστια προβλήματα του χώρου αυτού και στη Βουλή και παντού, ωστόσο σοβαρότατη πλευρά αποτελεί η συζήτηση στους χώρους δουλειάς και στο λαϊκό εργατικό κίνημα, υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στο προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους, γιατί τα ζητήματα αυτά τους αφορούν και επισήμανε ότι στήνεται ξανά το ίδιο σκηνικό όταν πρόκειται να πάρουν νέα μέτρα, δηλαδή «ακούμε ξανά για τις πιέσεις της τρόικας και η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται ακάθεκτη».

«Δεν είναι τυχαία η συζήτηση που ανοίγει κάθε φορά για μια σειρά τομείς της οικονομίας, όπως το ασφαλιστικό, η νέα φοροληστεία με τη μονιμοποίηση των χαρατσιών, αλλά και η κυριακάτικη αργία», είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «κούφια λόγια» τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας περί ενδυνάμωσης των δημοσίων δομών Υγείας και πρόσθεσε ότι οι αναδιαρθρώσεις και στον εν λόγω τομέα είναι αποφασισμένες εδώ και χρόνια, ενώ ειδικά για την Υγεία, ο στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των δομών της, καθώς μέσω της υποβάθμισης των δημοσίων δομών, «σχεδιασμένα στέλνουν πελατεία στον ιδιωτικό τομέα».

«Πέρσι ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε υπηρεσίες Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα ύψους περίπου 1 δισ.», είπε ο κ. Κουτσούμπας, στη δε συζήτηση που ακολούθησε με τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε, χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που μια γενική εξέταση αίματος κοστίζει στις δημόσιες δομές υγείας από 0,80 ευρώ έως 1 ευρώ το μέγιστο, ο ΕΟΠΥΥ αγοράζει τη συγκεκριμένη εξέταση από τον ιδιωτικό τομέα σε τιμές κυμαινόμενες από 2,5- 3 ευρώ.

Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε τις «αισχρές», όπως ανέφερε, επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών και των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, οι οποίες στοχεύουν στο θυμικό, καθώς ένας απελπισμένος άνθρωπος θα θεωρήσει εύκολα μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα τον γιατρό ή τον νοσηλευτή ως εχθρό του.

Υπογραμμίζοντας ότι πλέον εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ τάσσεται αναφανδόν υπέρ της δωρεάν δημόσιας Υγείας, καθώς και υπέρ της ενίσχυσής της με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, καθώς «με ημίμετρα το πρόβλημα διαιωνίζεται».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού είναι αυτή του κόμματός του. Με οποιαδήποτε άλλη πολιτική, ακόμα και αν σημειωθεί αναιμική ανάκαμψη και τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν, ενώ και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του χρέους, οδηγεί, από άλλο δρόμο, πάλι σε νέα μέτρα, γιατί κανείς δεν θα «κουρέψει» το χρέος, χωρίς να ζητήσει τη λήψη νέων μέτρων, πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ μιλά για τη συνολική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ανέφερε ότι για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος ευθύνες έχουν πρωτίστως τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν επί δεκαετίες, προσθέτοντας, ότι «ευθύνες έχουμε κι εμείς, αλλά δεν είναι ίδιες». Στο κίνημα πρέπει να συζητήσουμε τις μορφές πάλης, εκεί πρέπει να βγουν συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία του, όχι για να υποταχθούμε στη μοιρολατρία, αλλά για να οργανώσουμε καλύτερα τους αγώνες, είπε, τονίζοντας ότι η συζήτηση και η διαπάλη πρέπει να γίνεται μέσα στο εργατικό κίνημα και όχι μέσω «αντιπροσώπων», τουτέστιν των «ηγεσιών των κομμάτων που “θα τα βρουν”».

«Άμα επαφιόμαστε στις “κορυφές” οδηγούμαστε στις δημόσιες σχέσεις» είπε και επισήμανε ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του και το πρόγραμμά του. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα ανασύνταξης του κινήματος, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάσουν άλλο χρόνο, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στην κατεύθυνση αυτή και τέλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα επιτυχίας της απεργίας της 6ης Νοεμβρίου, την οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πολεμούν από παντού».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ