Έντι Ράμα: Τα ερωτήματα για την επίσκεψή του στην Αθήνα έναν χρόνο μετά τη φυλάκιση Μπελέρη – Με το «βλέμμα» στην ομιλία του στο Γαλάτσι

Στο Κλειστό του Γαλατσίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση και ομιλία του Έντι Ράμα στους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα και θα δώσουν το παρών. Το θρίλερ για τον χώρο που θα φιλοξενήσει τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας έλαβε τέλος και έπειτα από μια «περιπλάνηση» αναζήτησης από την πλατεία Συντάγματος και την πλατεία Κοτζιά μέχρι το ΣΕΦ, έγινε… επιστροφή εκεί από όπου ξεκινήσαμε, στο Γαλάτσι.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού: «Είναι ο κ. Ράμα αυθεντικός ερμηνευτής του κ. Μητσοτάκη;»

Το ΣΕΦ, από το οποίο είχαν πάρει μια προφορική συμφωνία για την παραχώρηση, δεν ήταν πια διαθέσιμο, καθώς δόθηκε ολόκληρο στην Περιφέρεια Αττικής για να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διανομής εκλογικού υλικού.

Η επίσκεψη του Έντι Ράμα την Κυριακή 12 Μαΐου, την οποία έχει προαναγγείλει ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Facebook, θα πραγματοποιηθεί εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων της Αντιπολίτευσης με τα κόμματα να κάνουν λόγο για «προκλητική και επικίνδυνη επίσκεψη», η οποία λαμβάνει χώρα έναν χρόνο μετά τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Μαρινάκης για Ράμα: Στις 7 Μαΐου ενημερωθήκαμε για την έλευσή του – Ο κ. Κασσελάκης θυμήθηκε προεκλογικά την ομογένεια

Τα ερωτήματα σχετικά με τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης Ράμα στην Ελλάδα είναι πολλά. Εκείνος προσπαθεί να ρίξει τους τόνους υποστηρίζοντας ότι αντίστοιχες επισκέψεις και ομιλίες θα γίνουν το επόμενο δίμηνο στο Λονδίνο, το Μιλάνο και το Ντίσελντορφ, ενώ το επιτελείο του αναφέρει ότι περιμένει περισσότερους από 6.000 Αλβανούς ομογενείς και ότι η ομιλία του δεν θα είναι πολιτική, ούτε και θα αφορά στα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Έντι Ράμα: «Πονοκέφαλος» η επίσκεψη στην Αθήνα – Το παρασκήνιο για τη φιέστα και οι αντιδράσεις

Ένα από τα ερωτήματα είναι γιατί ο Έντι Ράμα επιλέγει να έρθει στην Ελλάδα έναν χρόνο μετά τη φυλάκιση Μπελέρη, ο οποίος είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, αλλά και μία ημέρα πριν από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γρίφος» είναι και το τι θα πει και ποια μηνύματα θέλει να περάσει στους ομοεθνείς του στην Ελλάδα. Αφού η ομιλία του δεν θα είναι πολιτική ενόψει και των εθνικών εκλογών στη γείτονα χώρα, ποιοι θα είναι το περιεχόμενό της;

Επίσης, με ποιο σκεπτικό ο Έντι Ράμα ζήτησε να «κλείσει» ακόμη και πλατείες, χώρους ανοιχτούς δηλ. ειδικά σε μια περίοδο που οι ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι τεταμένες λόγω και της υπόθεσης Μπελέρη.

Βέβαια από την ελληνική κυβέρνηση έχουν διαμηνύσει πως πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη και ότι ενημερώθηκε για αυτή στις 7 Μαΐου.

«Ανυπομονώ να συναντηθούμε…» – Το νέο μήνυμα Ράμα

«Ανυπομονώ να συναντηθούμε με μεγάλη περηφάνεια για όλους εσάς, Αλβανούς της Ελλάδας», αναφέρει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, σε μήνυμά του στο Twitter. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η επικείμενη συγκέντρωση δεν σχετίζεται με τις Ευρωεκλογές, ούτε με εσωτερικά ζητήματα και αφηγήματα που κεντρίζουν τους Έλληνες πολιτικούς, ενώ παρείχε στήριξη στον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είχε απαντήσει με άλλη ανάρτησή του στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης: «Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από το λαό».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτης (8/5) στον Αντώνη Σρόιτερ, αναφερόμενος στην επικείμενη έλευση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Ελλάδα, επισήμανε ότι δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης και ότι έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του:

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σε ό, τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Έντι Ράμα, είπε «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ