Ενόχληση Μαξίμου για την ανάρτηση Κυρανάκη: «Δεν είναι συμπεριφορά που αρμόζει σε βουλευτές της παράταξής μας»

Για την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη σχετικά με τα Πανεπιστήμια και τις φοιτητικές εστίες, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και η εύκολη κριτική σε όσους έχουν την ευθύνη στο πεδίο, εν προκειμένω στην Υπουργό Παιδείας, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δεν είναι μια συμπεριφορά που αρμόζει, που ταιριάζει σε βουλευτές της Παράταξής μας και που αδικεί το έργο και τη δουλειά, την πολύ σημαντική δουλειά, που έχει γίνει στους τομείς αυτούς. Η Κυβέρνησή μας έχει αποδείξει, όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι έχει σχέδιο, ότι έχει βούληση και ότι πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα στο κομμάτι αναβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης του δημοσίου Πανεπιστημίου, αλλά και στο κομμάτι που έχει να κάνει με την ασφάλεια, όπως σας είπα και προηγουμένως», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Τα αποτελέσματα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν έρθει, αν δεν είχαμε κερδίσει σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές μάχες και εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου -κυρίως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας- και εκτός του ελληνικού Κοινοβουλίου, για να πετύχουμε σημαντικά πράγματα. Να πετύχουμε στην ουσία, την κατάργηση ασύλου, την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, την κατάρτιση των σχεδίων ασφάλειας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Σπουδαία πράγματα, που έχουν δώσει τη δυνατότητα στο να φτάνουμε σε επιτυχίες, όπως αυτή που έφτασε η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση της σπείρας των κακοποιών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Σπάμε αποστήματα καταλήψεων και χώρων που τα λυμαίνονταν μειοψηφίες ή συμμορίες για χρόνια μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και να τα αποδίδουμε στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στους φοιτητές, για να γίνονται βιβλιοθήκες, να μπορούν οι φοιτητές να πηγαίνουν να διαβάζουν, να αναζητούν τη γνώση, την πρόσβαση στην πληροφορία, μια διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα. Είναι άδικο, λοιπόν, στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, να ασκείται αυτή η κριτική και να μηδενίζεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια που έχει γίνει και που προχωρά με τα σωστά βήματα, με τον σωστό ρυθμό, εκεί που αλλάζει ραγδαία το τοπίο σε ό,τι αφορά αυτά τα κομμάτια στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα», πρόσθεσε.

Η ανάρτηση που έκανε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια. Αυτοί κυβέρνησαν, απέτυχαν, και ένας από τους λόγους που ο κόσμος τους έστειλε σπίτι τους είναι και τα πανεπιστήμια, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή, αυτοδύναμη, ξεκάθαρη εντολή να βάλει τάξη.

Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα. Οι βουλευτές ψηφίζουμε νόμους για τα Πανεπιστήμια ξανά και ξανά, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται στην πράξη.
Οι περιθωριακές απόψεις της αριστεράς για τα πανεπιστήμια δεν έχουν καμία αποδοχή στην κοινωνία και άρα δεν αποτελούν δικαιολογία για να μην έχει η Ελλάδα τα σύγχρονα Πανεπιστήμια για τα οποία πληρώνουν πολλά δισεκατομμύρια οι φορολογούμενοι.

Θα εφαρμόσει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τους βασικούς κανόνες που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Χώροι βανδαλισμένοι, γεμάτοι βρωμιά και σήψη, συνεχιζόμενη βία, ανεξέλεγκτη είσοδος, καταλήψεις, ναρκωτικά. Ναι, η Ελληνική Αστυνομία κάνει ότι μπορεί και επιτέλους επεμβαίνει αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι μονίμως η λύση. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Δεν υπάρχει σεβασμός στη χώρα μας για τίποτα “δημόσιο” και “δωρεάν”. Η εικόνα εγκατάλειψης είναι μια επιδημία που έχει επεκταθεί εδώ και δεκαετίες στα περισσότερα δημόσια κτίρια της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο τα Πανεπιστήμια, είναι και τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία, τα Υπουργεία, οι Οργανισμοί, τα Αστυνομικά Τμήματα, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί, τα Δικαστήρια και πολλά ακόμη.

Απορώ πραγματικά, οι νέες σύγχρονες εστίες που σωστά ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα δημιουργήσουμε, έτσι θα είναι μετά από λίγους μήνες; Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, ναι έτσι θα είναι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση του τι πληρώνουμε ως φορολογούμενοι με την παρεχόμενη υπηρεσία. Η ψευδαίσθηση του “δωρεάν” δημιουργεί μηδενικό σεβασμό και λογοδοσία. Όμως καθόλου δωρεάν δεν είναι ούτε η Παιδεία, ούτε η Υγεία ούτε όλα τα υπόλοιπα. Κάποιοι πληρώνουν για να είναι “δωρεάν” για άλλους που δεν τα σέβονται.

Όπως λοιπόν η κυβέρνηση έχει δείξει συνέπεια σε άλλους τομείς, όπως η Ψηφιοποίηση, η Φορολογία, η Άμυνα, οι Επενδύσεις, έτσι πρέπει να δείξει και στην Παιδεία. Έχουμε ηθική υποχρέωση ως Νέα Δημοκρατία να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στη μεσαία τάξη αλλά και των πιο αδύναμων που δεν έχουν τα χρήματα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ