Βουλή: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τη μελέτη Λύτρα και τους θανάτους από κορονοϊό

Άναψαν τα αίματα για άλλη μια μέρα στη Βουλή, με αφορμή τη μελέτη του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα, για τη θνητότητα από τον κορονοϊό και την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο εισηγητής της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, αναφερόμενος στα ευρήματα της επιδημιολογικής μελέτης του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα, επισήμανε ότι αυξήθηκε η θνητότητα όταν υπήρξε κορεσμός-υπερπληθώρα στις ΜΕΘ. «Για να μπορεί να λειτουργήσει ένα κρεβάτι ΜΕΘ χρειάζεται συγκεκριμένος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών», είπε ο κ. Πνευματικός και επισήμανε ότι στην θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έγινε δυνατό να αυξηθούν τα κρεβάτια ΜΕΘ αλλά δεν μπόρεσε ίσως να βρεθεί το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. «Δεν εκπαιδεύεται ούτε γιατρός ούτε νοσηλευτής, από τη μια ημέρα στην άλλη. Και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε. Μπορούμε να φτιάξουμε 10.000 κρεβάτια ΜΕΘ αλλά δεν μπορούμε να τα στελεχώσουμε, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους», είπε ο εισηγητής της ΝΔ. Σε σχέση με τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, ο κ. Πνευματικός επισήμανε ότι οι θάνατοι των διασωληνωμένων ήταν αυξημένοι και εντός ΜΕΘ και είχαν κακή πρόγνωση.

Ανέφερε επίσης ότι όσοι ήταν εμβολιασμένοι είχαν καλύτερη τύχη αλλά η μελέτη του καθηγητή Θ. Λύτρα δεν αναφέρει τι άνθρωποι ήταν αυτοί που κατέληξαν (ηλικία, συνοδά νοσήματα, ηλικία). «Το 97% των ανθρώπων που ήταν εκτός ΜΕΘ κατέληξαν. Ο συγγραφέας δεν μας λέει τι ήταν οι άνθρωποι που νόσησαν και κατέληξαν εκτός ΜΕΘ. Στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπως στην Αμερική, όπου προβλέπεται συμβόλαιο μεταξύ του ασθενούς, της οικογένειας αυτού και του ιατρικού προσωπικού, ότι σε βαριές παθήσεις δεν υπάρχει κανένας λόγος, να διασωληνωθεί αυτός ο άρρωστος. Εδώ λοιπόν, αυτό το 97% αντιπροσωπεύει ανθρώπους που ήταν σε τελικό στάδιο, δεν είχαν καμία τύχη και απλώς έπρεπε να ληφθούν όλα τα μέτρα; Αυτό δεν το ξέρουμε. Προφανώς είναι ανησυχητικό το 97,5% αλλά είναι πολύ χειρότερο το 72,7% ανθρώπων που πέθαναν εντός ΜΕΘ και αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει περισσότερο», είπε ο κ. Πνευματικός.

Ο εισηγητής της ΝΔ είπε ακόμη ότι από τη μελέτη μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι εμβολιασμός ήταν αυτό που κατάφερε να προστατεύσει τον πολίτη από τη βαριά νόσηση, σημειώνοντας πάντως ότι «στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο ότι πρέπει να εμβολιαστεί εγκαίρως και σε αυτό οφείλεται μεγάλο μέρος των θανάτων, ειδικά στο μεγάλο κύμα της πανδημίας, με το στέλεχος «Δέλτα»».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε ότι η τραγική αποτυχία της κυβέρνησης αποτυπώνεται στα ευρήματα της μελέτης του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα. «Η χώρα κάνει δυστυχώς, αρνητικό πρωταθλητισμό σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της πανδημίας και τους σκληρούς της δείκτες. Έχουμε περισσότερους από 33.000 νεκρούς, λόγω Covid, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως, σε σχέση με τον πληθυσμό μας. Χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, παρά το δραστικό περιορισμό των διαγνωστικών ελέγχων, δεδομένου ότι ελέγχεται μόνο μέρος του πληθυσμού που έχει συμπτώματα και όσοι πρόκειται να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι σημειώθηκε δραστική μείωση γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ, λόγω συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων και αναστολής συμβάσεων υγειονομικών, «παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη διέθεσε μεγάλα ποσά για να ενδυναμωθούν τα Εθνικά Συστήματα Υγείας ώστε αυτά να ανταποκριθούν όσο καλύτερα γίνεται».

Οφείλει ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Αβραμάκης, να ζητήσει συγνώμη από το σύνολο των οικογενειών των θυμάτων γιατί ήταν εκείνος που έλεγε ότι δεν έχει κάποια μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι περισσότεροι από τους θανάτους στις ΜΕΘ. «Η αποτυχία της κυβέρνησης είναι οφθαλμοφανής, διότι όπως καταγράφεται στη μελέτη και αφορά την περίοδο Ιούνιο 2021-Απρίλιο 2022, το 97,7% των ασθενών, με κορονοϊό που διασωληνώθηκαν, εκτός ΜΕΘ, απεβίωσαν», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «η πρόχειρη διασωλήνωση και μη κατάλληλη παρακολούθηση αυτών των ασθενών, εκμηδένισε τις πιθανότητες επιβίωσης τους».

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης είπε η μελέτη Λύτρα κατέρριψε το αφήγημα καλής διαχείρισης της πανδημίας. «Έγινε φανερό και στην πανδημία ότι στο κέντρο παρέχονται πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας και η πρόσβαση σε αυτές είναι καλύτερη σε σχέση με την περιφέρεια και ιδιαίτερα τη νησιωτική Ελλάδα. Την ανισότητα αυτή αποτυπώνει η μελέτη του καθηγητή κ. Λύτρα, για τη θνητότητα των δασωληνωμένων, λόγω covid, σε σχέση με τον φόρτο του συστήματος υγείας», είπε ο κ. Φραγγίδης και πρόσθεσε ότι η μελέτη αυτή καταρρίπτει και το αφήγημα της καλής διαχείρισης της πανδημίας, από την κυβέρνηση αλλά και τους ισχυρισμούς της ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τους θανάτους, εκτός ΜΕΘ.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, το σύστημα είναι αναντίστοιχο με τις ανάγκες του λαού. «Η πανδημία απαιτούσε σύνολο μέτρων. Εσείς όμως τα φορτώσατε όλα στον εμβολιασμό, που ναι μεν, είναι αναγκαίος, όχι όμως και ικανός για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όμως τα προληπτικά μέτρα στοιχίζουν, για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους», είπε ο κ. Λαμπρούλης και κατήγγειλε ότι με όλες οι κυβερνήσεις αλλά και στην τριετία της πανδημίας, οι δημόσιες δομές, ο εξοπλισμός τους, η στελέχωση τους παρέμενε πολύ πίσω από τις λαϊκές ανάγκες. «Ταυτίζεστε τα αστικά κόμματα, στον περιορισμό της λαϊκής υγείας σε βασικά πακέτα, στην επιδείνωση της εργασίας των υγειονομικών και στην ενίσχυση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου είπε ότι από την μελέτη Λύτρα προκύπτει ότι το Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι για τη διαχείριση της πανδημίας, τους προηγούμενους μήνες και τις παλινωδίες με αστυνομικού τύπου μέτρα, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. Η βουλευτής κατήγγειλε υποστέλεχωση και ελλιπή λειτουργία των νοσοκομείων.

Η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη ανέφερε ότι η μελέτη του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε «βλέποντας και κάνοντας» και δεν είχε υγειονομική πολιτική. «Άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, κατέληξαν», είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 που σχολίασε ότι «η κυβέρνηση ήταν εκείνη που έλεγε πως όσες περισσότερες ΜΕΘ, τόσοι περισσότεροι θα είναι οι νεκροί».

Εγκληματικές ευθύνες, απέδωσαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι τομεάρχες Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και Δώρα Αυγέρη. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια, ο Ανδρέας Ξανθός κάλεσε τον υπουργό Υγείας να δηλώσει ξεκάθαρα ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία και δεδομένα του ΕΟΔΥ είναι προσβάσιμα από την επιστημονική κοινότητα. «Δεν είστε λέων. Είστε ο Κοντολέων της υγείας», είπε η Δώρα Αυγέρη, απευθυνόμενη στην κ. Πλεύρη.

Α. Ξανθός: Στοιχεία προσβάσιμα για την επιστημονική κοινότητα

Να δηλώσει, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία και δεδομένα του ΕΟΔΥ, είναι ανοιχτά και προσβάσιμα από την επιστημονική κοινότητα, κάλεσε τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. «Υπάρχει η πληροφορία ότι σταμάτησε η πρόσβαση στα επιδημιολογικά δεδομένα που τηρεί ο ΕΟΔΥ», είπε ο Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια και πρόσθεσε: «Καλώ τον υπουργό, τώρα, να δηλώσει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και ότι τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα και στοιχεία είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλη την επιστημονική κοινότητα, σε όλους τους ερευνητές. Είχαμε την πιο αδιαφανή, συγκεντρωτική, πολιτικά ιδιοτελή, διαχείριση στην Ευρώπη, διαχείριση απαξιωτική, για το δημόσιο σύστημα και ευνοϊκή, για τα ιδιωτικά συμφέροντα».

Αναφερόμενος στην έκθεση του καθηγητή Θ. Λύτρα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το συμπέρασμα της μελέτης δεν είναι η αξία των εμβολίων. Περί αυτού, δεν υπάρχει οιαδήποτε αμφισβήτηση. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι υπήρχαν αποτρέψιμοι θάνατοι στη χώρα».

Λόγω της αποδιοργάνωσης και της λειτουργικής κατάρρευσης του συστήματος υγείας, αυξήθηκαν οι θάνατοι, είπε ο Ανδρέας Ξανθός και πρόσθεσε: «Υπήρξαν άνθρωποι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αν είχαν επενδυθεί οι αναγκαίοι πόροι στο δημόσιο σύστημα υγείας και αν δεν είχε γίνει η πολιτική επιλογή να επιφορτιστεί το ΕΣΥ όλο το βάρος της πανδημίας, να παραμείνει προστατευμένος ο ιδιωτικός τομέας, να υποδέχεται ροή περιστατικών που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να κερδοσκοπούν με προκλητικό τρόπο και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα διαγνωστικά κέντρα και τα κέντρα αποκατάστασης».

Δ. Αυγέρη: «Δεν είστε λέων. Είστε ο Κοντολέων της Υγείας»

«Δεν είστε ο λέων της υγείας, αλλά είστε ο Κοντολέων της Υγείας!», είπε, νωρίτερα απευθυνόμενη στα υπουργικά έδρανα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν άκουσε τίποτα για νεκρούς, δεν είχε ακούσει ποτέ για επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι πεθαίνεις διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, δεν άκουγε τις κραυγές αγωνίας των πολιτών. Ήταν φαίνεται απασχολημένος με την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνθηκε ξανά στον υπουργό Υγείας: «Εσείς, πάλι, δεν ακούσατε τίποτα; Εγκλήματα χωρίς τιμωρία κι ας ξέρουμε τους δολοφόνους με το ονοματεπώνυμό τους. Να τελειώνουμε με αυτό το σκοτάδι. Αυτό προέχει».

«Η πανδημική τραγωδία οφείλεται στο ό,τι η κυβέρνησή σας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έκανε τίποτε για τη θωράκιση του δημόσιου ΕΣΥ, αλλά έκανε τα πάντα για να το υπονομεύσει και να το αποδυναμώσει. Ενώ την ίδια στιγμή, επιδιδόταν σε φανταστική αριθμητική για να παρουσιάσει ένα άθροισμα ανύπαρκτων και προσχηματικών ΜΕΘ, αδιαφορώντας για την κατάληξη των ανθρώπων», είπε η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν είναι αληθές ότι η κυβέρνηση έβαλε «stop» στην πρόσβαση των επιστημόνων, στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, υπάρχει μείζον θέμα δημοκρατίας, ανέφερε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας στην Ολομέλεια.

«Δεν θα μιλήσετε για την μελέτη Λύτρα; Μας λέει ότι πέθανε κόσμος και κοσμάκης, έξω από τις ΜΕΘ διασωληνωμένος. Αυτό λέει η έκθεση Λύτρα. Το δεύτερο που λέει είναι ότι υπήρξε τεράστια ανισότητα, μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας. Δηλαδή, στα περιφερειακά νοσοκομεία πέθαιναν στο 24ωρο», είπε η κυρία Λιακούλη και απευθύνθηκε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, λέγοντας: «Σταματήσατε, με το που είδατε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας που σας έκαψε, να δίνετε στοιχεία στον ερευνητή από τον ΕΟΔΥ; Είναι αλήθεια αυτό; Είναι αλήθεια αυτό κ. Πλεύρη; Δεν πρέπει να πείτε; Να απαντήσετε θέλουμε. Να απαντήσετε ότι αυτό είναι ένα κακοπροαίρετο σενάριο που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια. Διότι εάν στην έρευνα αυτή, έχει βάλει η κυβέρνηση σας στοπ, τότε έχουμε μεγάλο θέμα δημοκρατίας».

Μαραβέγιας: Να απομονωθούν από όλους, όσες φωνές χαρακτηρίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού μαζική υστερία

Στην ανάγκη «να απομονωθούν από όλους, όσες φωνές χαρακτηρίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού μαζική υστερία», αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

«Ευχόμουν να μη χρειαστεί να ξαναγίνει αυτή η συζήτηση σε αυτή την αίθουσα. Αναφέρομαι στην προφανή αξία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, η οποία έχει αποδειχθεί, τόσο με τη μείωση της βαριάς νόσησης όσο και με την αποφυγή, σε ποσοστό 80%, των επιπτώσεων του long covid», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Υπάρχουν πλέον χιλιάδες επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν την εξαιρετικά θετική επίδραση των εμβολίων στην αποφυγή των πλέον αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού. Και όμως, φαίνεται ότι ορισμένοι -ευτυχώς λίγοι βουλευτές- επιμένουν να υπονομεύουν την εμβολιαστική προσπάθεια», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και επισήμανε: «Άνοιξε προχθές η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Χθες, όμως, -αναγκάζομαι να αναφερθώ ονομαστικά, ο κ. Πολάκης -υπενθυμίζω ότι ατυχώς διετέλεσε και αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- βγήκε και ισχυρίστηκε δημόσια ότι δεν είχε απολύτως κανένα νόημα η μέχρι τώρα μαζική επιστημονική υστερία να εμβολιαστούν όλοι. Δηλαδή, ο κ. Πολάκης φρόντισε να ξαναχτυπήσει στο Twitter ακριβώς την ώρα που ξεκινούσε η νέα εμβολιαστική περίοδος για τον κορονοϊό και είναι το ίδιο στέλεχος -κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- που ισχυριζόταν μέχρι πρόσφατα ότι συγκεκριμένα μονοκλωνικά αντισώματα θα μας σώσουν από την πανδημία, μέχρι που βγήκε ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και σύστησε την αποφυγή της χρήσης τους».

Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος προσωπικού γιατρού, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε πως όλες οι πλευρές πρέπει να δουν σοβαρά τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα, γιατί «θεσμοί, όπως αυτός του προσωπικού γιατρού, στον οποίο θα έχει δωρεάν πρόσβαση ο κάθε πολίτης, μπορούν να προσφέρουν ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αρκεί να στηριχθούν ουσιαστικά και με ειλικρίνεια απ’ όλους».

O Πολάκης αποκάλεσε τον υπουργό Υγείας, «minister death»

«Εσάς δεν έπρεπε να σας λένε υπουργό Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριε Πλεύρη. Έπρεπε να σας λένε βαρκάρη του Αχέροντα. Το έχετε πάρει χαμπάρι; Βαρκάρη του Αχέροντα, και εσάς και την κυρία Γκάγκα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προηγουμένως επικαλεστεί στοιχεία για την θνητότητα επί της θητείας του Θανάση Πλεύρη: «1η Σεπτεμβρίου του 2021, αναλαμβάνετε υπουργός Υγείας. Εκείνη τη μέρα είχαμε 590.832 νοσήσαντες, είχαμε 13.743 νεκρούς. Η κατανομή των νεκρών ήταν τρεις νεκροί στην ηλικία 0-17 ετών, 97 νεκροί στις ηλικίες 18-39 ετών, 2.153 νεκροί στις ηλικίες 40 έως 64, και 11.490 νεκροί στις ηλικίες 65 ετών και άνω. Στις 10 Ιουλίου 2022, είχαμε 3.843.142 νοσήσαντες, με αύξηση των εμβολιασθέντων. Είχαμε 30.476 νεκρούς, δηλαδή, είχαν προστεθεί 17.500 νεκροί στη χώρα μας, από την αρχή της πανδημίας, επί της θητείας σας κύριε Πλεύρη. Η κατανομή ήταν στους 0-17 ετών, επτά νεκροί. Στους 18-39 ετών, οι νεκροί ήταν 219. Στους 40-64 ετών, οι νεκροί ήταν 4.610. Στους 65 και άνω, οι νεκροί ήταν 25.640. Σήμερα, οι νεκροί είναι 33.111 οι νεκροί, έχουν δηλαδή προστεθεί άλλοι 3.000 από τότε. Σε ένα χρόνο, επί θητείας σας και της κ. Γκάγκα, έχουμε προσθέσει 19.500 νεκρούς. Έχετε πετύχει εεε;».

Ο Παύλος Πολάκης που αποκάλεσε επίσης τον υπουργό Υγείας, «minister death», ανέφερε ότι «η μελέτη Λύτρα-την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια Τσιόδρα που υπέγραψε την μισή μελέτη, την άλλη μισή δεν την υπέγραψε, μην τον μαλώσει ο Μητσοτάκης-ξεβράκωσε την κυβέρνηση».

«Πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση που ακολούθησε αυτή την εγκληματική πολιτική», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αντί να απολογηθείτε, αντί να βάλετε την ουρά στα σκέλια, αντί να κρυφτείτε, μιλάτε για μένα. Όμως εγώ σας έλεγα γιατί ποντάρετε, βρε άσχετοι, όλα τα όπλα μόνο στο εμβόλιο; Αυτό έχει ενδείξεις, βοηθάει αλλά όταν ο άλλος αρρωσταίνει, θέλει θεραπείες, θέλει ΜΕΘ, θέλει προσωπικό’. Αυτό δεν κάνατε. Είναι εγκληματική η διαχείριση και η μελέτη Λύτρα και όσα θα βγουν μέχρι το τέλος, θα είναι ο δρόμος που θα οδηγηθείτε, κύριε Πλεύρη, για ποινικές ευθύνες στο Ειδικό Δικαστήριο».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ