Ελληνική Λύση: «Κάθε πρώτη του μήνα δίναμε και 500 ευρώ για έξοδα του κόμματος» λέει η Αλεξοπούλου

Η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Αντώνη Μυλωνάκη, ο οποίος δήλωσε ότι εκτός από τα 1.000 ευρώ που κρατούσε η Ελληνική Λύση από την μισθοδοσία των βουλευτών, οι τελευταίοι έδιναν και 500 ευρώ κάθε μήνα στο κόμμα.

Ελληνική Λύση: Η καταγγελία Μυλωνάκη για τα 500 ευρώ «μαύρα» σε φάκελο και η ανάρτηση Βελόπουλου που «κατέβηκε»

Σε δηλώσεις της, σήμερα, στο ΟΡΕΝ η βουλευτής που αποχώρησε με αιχμές από την Ελληνική Λύση, είπε πως «το κόμμα κρατούσε 1.000 ευρώ από τη μισθοδοσία. Δίναμε, επίσης, 500 ευρώ για τα έξοδα του κόμματος, τα δίναμε κάθε πρώτη του μηνός. Με τα λεφτά ξέραμε ότι βοηθάμε το κόμμα» για να συμπληρώσει: «Ξέρω ότι όλα τα κόμματα το κάνουν έτσι».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά» τόνισε: «Είμαστε σε ένα κομματικό μηχανισμό που διαχειρίζεται χρήματα άρα εκτός από όλα τα άλλα είναι και οικονομικό το θέμα γιατί τα λεφτά τα οποία διαχειρίζεται ένα κόμμα δεν είναι δικά του. 800 χιλιάδες είναι η επιχορήγηση το χρόνο, 200 χιλιάδες είναι για τα ιδρύματα. Είναι μετά τα χρήματα τα οποία δίνουν οι βουλευτές γιατί αυτά φορολογούνται στους βουλευτές. Εμείς δίνουμε 1.500 το μήνα, 1.000 ευρώ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία και τα 500 ευρώ είναι μαύρα σε ένα φάκελο».

Το μήνυμα της Αλεξοπούλου που δεν απάντησε ο Βελόπουλος

Αναφερόμενη στο παρασκήνιο της αποχώρησής της από την Ελληνική Λύση μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είπε πως «εγώ δέχτηκα να πάω σε άλλη περιφέρεια, είπα συγκεκριμένα αφού ο κ. Μυλωνάκης θα φύγει από ανατολική Αττική θα πάω εγώ. Από την στιγμή που η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος στην απάντηση που έδωσε γράφει ότι μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε άλλο τομέα της επιλογής μου, γιατί δεν το δέχτηκαν; Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την κυρία Κρητικού και μου είπε “ο κ. Αβδελάς πήγε Γρεβενά, εσύ πού θα πας;” και όταν εγώ της είπα στην ανατολική Αττική μου είπε “όχι, όχι αυτό αποκλείεται” και μετά αναγκάστηκα να αποχωρήσω, γιατί κατάλαβα όλη την σκευωρία».

Ερωτηθείσα αν η σκευωρία που επικαλείται στήθηκε από την Ελληνική Λύση, η ίδια απάντησε «δεν μπορώ να ξέρω, μπορεί και να είναι από το κόμμα, μπορεί και να μην είναι». «Είναι αδιανόητο το εκλογικό σώμα να εμποδίζεται να κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα στις εκλογές έναν βουλευτή που εκλέχτηκε στην πρώτη θέση στο Β1 και μάλιστα με ένα σημαντικό, όπως αναγνωρίστηκε από πολλές πλευρές έργο, που συντελέστηκε κατά την 4ετία 2019-2023», πρόσθεσε η ίδια.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και σε ένα μήνυμα που έστειλε στον Κυριάκο Βελόπουλο όταν η ίδια ήταν ακόμη βουλευτής του κόμματος. Όπως είπε, το μήνυμα αυτό «δεν απαντήθηκε ποτέ στον βουλευτή, που τον στήριξε τέσσερα χρόνια, ήταν δίπλα του κερί αναμμένο».

«Πρόεδρέ μου νομίζω ότι έπρεπε να ζητήσουμε αποδείξεις γι’ αυτά που μας κατηγόρησαν, προστάτευσε μας πρόεδρε, θίγουν το κόμμα όταν λένε ότι οι πληροφορίες βγήκαν από το κόμμα άρα υπάρχουν συκοφάντες, ρουφιάνοι που πρέπει να εντοπιστούν, να πιεστούν, να φέρουν αποδείξεις για αυτά που οι ίδιοι διέδωσαν και σπίλωσαν βουλευτές του κόμματος. Δεν γίνεται να τρέπομαι εγώ για την κακοήθεια άλλων, πρέπει να διαλευκανθεί όσο γίνεται γρηγορότερα, μιλάμε για την αξιοπρέπεια του κόμματος…», έγραφε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο του κόμματος.

Η ίδια διαβεβαίωσε ότι δεν είχε επικοινωνία με τη ΝΔ, ενώ καταλήγοντας εκτίμησε πως «όλο αυτό το σκηνικό έγινε, επειδή αν ήμουν εγώ στην Α’, δεν θα έβγαιναν κάποιοι άλλοι, και ο κ. Μυλωνάκης έπρεπε να αποχωρήσει οπωσδήποτε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ