Εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ την άνοιξη του 2016

Από την βάση του κόμματος την Άνοιξη του 2016 θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ. Αυτό αποφάσισαν τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας. Αυτό σημαίνει πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραμείνει στην θέση του τουλάχιστον μέχρι την άνοικη ενώ αν προκηρυχθούν εκλογές θα ηγηθεί ο ίδιος του κόμματος. Η εισήγηση των δύο κομματικών οργάνων αναμένεται να τεθεί αύριο προς έγκριση στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής

Εν τω μεταξύ χθες 62 βουλευτές της ΝΔ σε σύνολο 76 που αριθμεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, έβαλαν την υπογραφή τους σε κοινό κείμενο με το οποίο ζητούν να μετατεθεί για αργότερα η εκλογή νέου αρχηγού.

Η πρωτοβουλία ήλθε σαν απάντηση σε πληροφορίες, ότι ο κ. Μεϊμαράκης σκεπτόταν να επιταχύνει τις διαδικασίες ανάδειξης νέου Προέδρου του κόμματος και να ορίσει ως ημερομηνία την 30η Αυγούστου.

Υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής αρχηγού στη ΝΔ έχουν ταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Μεϊμαράκης επιθυμεί την “νομιμοποίησή του” από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ώστε να κλείσει το θέμα της ηγεσίας μέχρι τη σύγκληση του επόμενου τακτικού Συνεδρίου την Άνοιξη του 2016.

 

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Υπέρ της παραμονής του Μεϊμαράκη και ο Δένδιας

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.