Eκλογές: Με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα συνεργαστεί η ΝΔ – Όλα όσα αναφέρει ο Οικονόμου

Για το  θέμα των εκλογών αλλά και για το εάν θα συνεργαστεί η ΝΔ με πολιτικές δυνάμεις  μίλησε μεταξύ άλλων ο  κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών. Σε ερώτηση  εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης έθετε τον όρο στην κυβέρνηση να συγκυβερνήσει με την ΝΔ  αλλά με άλλο Πρωθυπουργό  ο κ. Οικονόμου  είπε ” Έχουμε μέχρι τις εκλογές 1 χρόνο και κάτι μήνες ”

” Είναι σίγουρο ότι το τοπίο και οι συνθήκες στις οποίες θα διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος θα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που είναι σήμερα. Πολλά από τα πράγματα που ακούγονται και συζητιούνται σήμερα ενδεχομένως να είναι εντελώς άνευ αντικειμένου αυτήν τη περίοδο, οπότε κάνετε υπομονή θα τα δούμε τότε “, απάντησε. Στην συνέχεια ρωτήθηκε από ποιες πολιτικές δυνάμεις θα ζητήσει η ΝΔ συνεργασία για σχηματισμό κυβέρνησης”, πρόσθεσε.

Και ξεκαθάρισε ότι  “Η ΝΔ δεν αναζητεί σωσίβια. Η ΝΔ αναζητεί την εμπιστοσύνη των πολιτών” απάντησε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ “με αυτοπεποίθηση θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη αυτή στο τέλος της τετραετίας έχοντας να επιδείξει και πώς διαχειρίστηκε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις και πώς αντίστοιχες μικρότερες βεληνεκούς κρίσεις είχαν δημιουργήσει μέσα στην χώρα ΄άλλες καταστάσεις που τις διαχειρίστηκαν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών και τι δρόμο έχουμε ανοίξει για την χώρα: με μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που μέρα με τη μέρα έχουν κάνει καλύτερα την ζωή των Ελλήνων πολιτών και δημιουργούν όρους και προϋποθέσεις έτσι ώστε η χώρα μας να είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, να υπάρχει ανάπτυξη και το μέρισμα αυτής της ανάπτυξης να γυρίσει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας “.

Ο καλύτερος τρόπος για τη σταθερή διακυβέρνηση είναι η αυτοδυναμία

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση.” Είπαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση .Και καλύτερος τρόπος για αυτή τη σταθερή διακυβέρνηση είναι η αυτοδυναμία. Μια αυτοδυναμία που δεν σημαίνει ότι επειδή θα είναι η διακυβέρνηση ενός κόμματος δεν θα ενσωματώνει ευρύτερες αντιλήψεις και ευρύτερες απόψεις .Αυτό άλλωστε το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Kαι η κυβέρνηση της ΝΔ το κάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Από εκεί και πέρα οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν και πάντως με κάποιο τρόπο η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί”.

” Εάν ορισμένοι διακατέχονται από σκέψεις που έχουν αναφορά σε τίτλους, σε τύπους και σε κορώνες άλλων εποχών και δεν θέλουν να δουν τη μεγάλη εικόνα ή εν πάση περιπτώσει έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και δεν θέλουν να τις ανακοινώσουν είναι δικό τους ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος και οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν .Το διακύβευμα από δική μας πλευρά για τη χώρα είναι ότι χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση που να παίρνει γρήγορα αποφάσεις που να έχει ξεκάθαρη άποψη για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα , σε έναν κόσμο με μεγάλες προκλήσεις με γενικευμένη αστάθεια που να εξασφαλίζει διάρκεια και αποτελεσματικότητα .Υποστηρίζαμε και εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η αυτοδυναμία για την επίτευξη των στόχων αυτών .Από εκεί και πέρα η κοινωνία είναι αυτή που κρίνει και σε κάθε περίπτωση χώρα πάντοτε πρέπει να κυβερνηθεί”, σημείωσε.

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εξαντλήσει την τετραετία

Επίσης εξήγησε γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εξαντλήσει την τετραετία. ” Δύο πράγματα χαρακτηρίζουν τον Πρωθυπουργό :

εκλογές

-Το πρώτο είναι ο σεβασμός του στους θεσμούς .Για αυτό έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους επανέλαβε και πρόσφατα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία .Οι  εκλογές θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης του 2023.

-Το δεύτερο που χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό και την άποψη της παράταξης μας είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις .Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος μια σταθερή κυβέρνηση για να απαντάς με τρόπο αποτελεσματικό , έγκαιρο, γρήγορο ,στις κρίσεις που υπάρχουν και να έχει η χώρα συγκεκριμένη κατεύθυνση .Το καλύτερο μέσο σταθερών κυβερνήσεων είναι η αυτοδυναμία “, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι  για αυτό “ό η ΝΔ αρνήθηκε από την αρχή τον νόμο της απλής αναλογικής, άσκησε σκληρή κριτική στον νόμο αυτό και άλλαξε τον εκλογικό νόμο έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει στο πρώτο κόμμα, όταν αυτό προηγείται με αρκετές μονάδες διαφορές από το δεύτερo και πολύ  περισσότερες από το τρίτο να σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει την σταθερή διακυβέρνηση της χώρας για τους λόγους που σας περιέγραψα πριν” σημείωσε και πρόσθεσε  ” Προφανώς και παραμένουμε σε αυτά τα χαρακτηριστικά . Από εκεί και πέρα ο κόσμος , οι πολίτες είναι αυτοί που θα αξιολογήσουν τα γεγονότα θα αποφασίσουν και θα διαμορφώσουν τις συνθήκες με τις οποίες η χώρα θα προχωρήσει. Απέχουμε από τις εκλογές παραπάνω από 1 χρόνο. Αυτή είναι μια συζήτηση που έχει σήμερα κάποια Α χαρακτηριστικά .Είναι προφανές  ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά. Εκείνη την ώρα οι πολίτες θα έχουν μια κρίσιμη μάζα γεγονότων για να κρίνουν, να συγκρίνουν και να διαλέξουν προς ποια κατεύθυνση θα πάει η χώρα” .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ