Εκλογές 2023- Βαρουφάκης: Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς

«Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τα έως τώρα αποτελέσματα των εκλογών και πρόσθεσε πως «το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς, επειδή αποτύχαμε από την μία μεριά να μετατρέψουμε την 10ετή αντίσταση στην μνημονιακή καταστροφή σε ένα προοδευτικό μέτωπο και ταυτόχρονα αποτύχαμε να αποτρέψουμε την μετατροπή της λαϊκής οργής σε ένα ακροδεξιό ρεύμα».

Εκλογές 2023: Ποιοι είναι οι «Σπαρτιάτες» που μπαίνουν στη Βουλή – Ο επικεφαλής Βασίλης Στίγκας και η στήριξη Κασιδιάρη

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους της Συμμαχίας «και ιδίως τους ανένταχτους που μας στήριξαν. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας» και διευκρίνισε ότι «από αύριο το πρωί κιόλας, θα εργαστούμε ακούραστα για την Ανασύνταξη της Πλουραλιστικής, Οικολογικής, Ενωτικής & Ανιδιοτελούς Αριστεράς».

«Ποτέ ο λαός δεν είχε τόσο πολύ ανάγκη μια τέτοια Αριστερά στη Βουλή. Και ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείψει περισσότερο από τη Βουλή. Τίποτα βέβαια δεν χάθηκε οριστικά. Θυμίζω τον Σεπτέμβρη του 2009 – τότε που εκλέχτηκε μια συστημική κυβέρνηση με 44% αλλά μέσα σε μερικούς μήνες κατέρρευσε το σύστημα ολόκληρο κάτω από το βάρος των χρεών και των ψεμάτων του», πρόσθεσε ο  κ. Βαρουφάκης.

Εκλογές 2023 – Διεθνή ΜΜΕ: Οι Έλληνες συντηρητικοί κερδίζουν ξεκάθαρη πλειοψηφία

Προειδοποίησε στη συνέχεια ότι «αυτή τη φορά, η ανασυγκροτημένη Αριστερά θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη ώστε να στηρίξει και να εκφράσει τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του».

Καταλήγοντας, σημείωσε: «Ευχαριστούμε όσους μας ψηφίσατε διαψεύδοντας το αφήγημα ότι το ΜέΡΑ25 καταρρέει. Καλούμε τους προοδευτικούς ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν σε μία προγραμματική συστράτευση χωρίς ηγεμονίες, γιατί έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά».

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τα ποσοστά των κομμάτων στο 60% της ενσωμάτωσης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ