Εκλογές 2023 – Διεθνή ΜΜΕ: Οι Έλληνες συντηρητικοί κερδίζουν ξεκάθαρη πλειοψηφία

Τις εκλογές στην Ελλάδα παρακολουθούν τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, που μεταδίδουν τα αποτελέσματα των exit poll και εξηγούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να εξασφαλίσει μία δεύτερη θητεία.

Εκλογές 2023: Τι δείχνει το exit poll στο 100%

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι το exit poll δείχνει ένα άσχημο αποτέλεσμα στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα στέκεται στο γεγονός ότι φαίνεται να εισέρχεται στην Βουλή το κόμμα των Σπαρτιατών που περνάει το όριο του 3%.

Εκλογές 2023: Συγχαρητήρια του Νίκου Χριστοδουλίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters γράφει στον τίτλο: «Exit poll: Οι Έλληνες συντηρητικοί λαμβάνουν επιβλητικό προβάδισμα στην νέα ψηφοφορία». Το πρακτορείο μεταδίδει την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να χτίσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία μετά την κρίσης χρέους της τελευταίας δεκαετίας.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Σε λίγο η πρώτη ασφαλής εκτίμηση – Η ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών

«Οι ψηφοφόροι αναμένεται να δώσουν στο συντηρητικό κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μία δεύτερη θητεία στην εξουσία», σχολιάζει το δίκτυο Al Jazeera. Ο ανταποκριτής του αραβικού δικτύου στην Αθήνα σχολίασε ότι οι ψηφοφόροι έχουν ως βασικό κριτήριο την οικονομία και δείχνουν εμπιστοσύνη στην Νέα Δημοκρατία γιατί η οικονομία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2019.

«Ελληνικές εκλογές: Οι Συντηρητικοί βλέπουν νίκη στην επαναληπτική ψηφοφορία». Αυτός είναι ο τίτλος της γερμανικής Deutsche Welle. Το γερμανικό δίκτυο επικαλείται αναλυτές που εξηγούν ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη οφείλεται στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την μείωση της ανεργίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη  υπό την εξουσία της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ