Αποτελέσματα εκλογών 2023: Σε λίγο η πρώτη ασφαλής εκτίμηση – Η ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών

Σε λίγο αναμένεται η ανακοίνωση της πρώτης ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από τη Singular Logic, όπως ανέφερε ο γγ Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, λίγο πριν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα και τη Singular Logic.

«Φτάσαμε στο τέλος μιας μακράς εκλογικής διαδικασίας. Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, τυχόν μικρά προβλήματα αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως και είμαστε πολύ ευτυχείς για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές», τόνισε από την πλευρά της η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

«Αναμένουμε τώρα πλέον την πρόβλεψη του αποτελέσματος από τη Singular», συμπλήρωσε η κ. Σπανού κι έπειτα έδωσε τον λόγο στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Μιλώντας για τις καθυστερήσεις που έχουν δημιουργηθεί σε εκλογικά κέντρα της χώρας, ο κ. Σταυριανουδάκης τόνισε:

«Βάσει νομοθεσίας υπάρχει η δυνατότητα στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει ακόμα κόσμος να παρατείνουν τη διαδικασία μέχρι και δύο ώρες. Ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος οφείλει να γνωρίζει ότι υπάρχει κόσμος που περιμένει να ψηφίσει».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην απόχη, απαντώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι δεν είναι ακόμα εφικτό να δοθεί κάποιο επίσημο ποσοστό ακόμα.

Τέλος, όσον αφορά στην ενημέρωση για τη μεγαλύτερη και μικρότερη προσέλευση ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανέφερε ότι τα δεδομένα παραμένουν ίδια βάσει της τελευταίας ενημέρωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ