Εκλογές 2023: Οι δύο καθηγητές που κατεβαίνουν υποψήφιοι στην Κεφαλονιά – Debate Μαραβέγια και Φαραντούρη στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου οι υποψήφιοι βουλευτές στην Κεφαλονιά με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας και Νίκος Φαραντούρης.

Και οι δύο είναι καθηγητές, ο κ. Μαραβέγιας στην Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Φαραντούρης καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας και Διευθυντής Μεταπτυχιακών στην Ενέργεια του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

«Η επιλογή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης δεν είναι τυχαία, είναι τα νησιά της ανατροπής. Είναι τα νησιά των ριζοσπαστών. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ιδανική κάθοδος στην πολιτική για έναν άνθρωπο σαν και εμένα παρά να εκτεθώ στον τόπο που ζω με την οικογένειά μου. Είναι αυτονόητη επιλογή, όταν μου ζητήθηκε τιμητικά να κατέλθω στον στίβο της πολιτικής να επιλέξω τον τόπο μου, την γενέτειρά μου, την πατρίδα μου. Έχω μεγάλο ενθουσιασμό για την παρθενική μου κάθοδο στην πολιτική» είπε ο κ. Φαραντούρης.

Ο κ. Μαραβέγιας από την πλευρά του ανέφερε πως «το να κάθεται κάποιος στο πανεπιστημιακό του έδρανο και να γράφει βιβλία και άρθρα για πολλά χρόνια, έχει ένα όριο. Από ένα σημείο και μετά σκέφτεται μήπως θα μπορούσε όλα αυτά που λέει κατά κάποιο τρόπο να τα κάνει πράξη. Επέλεξα προφανώς τη Νέα Δημοκρατία γιατί πρόκειται για ένα φιλελεύθερο κόμμα, επέλεξα την Κεφαλονιά της οποίας είμαι γέννημα θρέμμα και έχω υπηρετήσει και από άλλες θέσεις το νησί. Πάντα το μυαλό και η σκέψη μου βρισκόταν σε αυτά τα δύο νησιά την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Από τη στιγμή που αποφάσισα να κατέβω η επιλογή μου θα ήταν η Κεφαλονιά».

Για το “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη

«Θα ήθελα το Σύνταγμα να ερμηνεύεται μέσα από το πρίσμα της πραγματικότητας και αντίστροφα. Οι διατάξεις που έρχονται να σέβονται το Σύνταγμα. Σε αυτή τη γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει την δική του πρόταση. Διαπιστώνω όμως ότι κάποιοι επικαλούνται το Σύνταγμα a la carte, όπως για παράδειγμα στην προστασία της Α κατοικίας» σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θεωρώ ότι οι ίδιοι οι θεσμοί δεν σέβονται πολλές φορές τον εαυτό τους και οι εκπρόσωποί τους. Είμαι αρκετά αυστηρός αλλά με επίγνωση αυτών που λέω» πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ ανταπάντησε πως «η νομοθετική παρέμβαση που έγινε από τη ΝΔ ήταν εξαιρετικά ζυγισμένη και ισορροπημένη ώστε να μην έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και για αυτό αφέθηκε στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων να κρίνουν αν πραγματικά υπάρχει σοβαρός λόγος το κόμμα Κασιδιάρη να μην εμφανιστεί στη Βουλή».

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ