Εκλογές 2023 – ΝΔ: «Άρωμα γυναίκας» στο νέο υπουργικό Συμβούλιο – Τα ονόματα που «παίζουν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεντεύξεις του έχει δηλώσει πολλές φορές ότι σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές στη νέα κυβέρνηση θα είναι έντονη η γυναικεία παρουσία.

Η δέσμευση Μητσοτάκη για περισσότερες γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο φέρνει στο προσκήνιο την Ειρήνη Αγαπηδάκη (η οποία «παίζει» για το Υγείας).

Επίσης στο επίκεντρο βρίσκεται και το όνομα της Σοφίας Ζαχαράκη η οποία ήταν ήδη υφυπουργός Παιδείας και Τουρισμού και ακούγεται ότι θα αναλάβει νέα Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες για το νέο υπουργείο για την Οικογένεια, ενώ προς υπουργοποίηση λέγεται ότι βαίνουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Ποντίκι», οι κυρίες Άννα Ροκοφύλλου, Έλενα Ράπτη (πιθανόν στο υπουργείο Μακεδονίας) και Μαρία Συρεγγέλα.

Στο γυναικείο «ρόστερ» της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να προστεθεί και η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία, όπως είναι γνωστό, δεν έχει συμμετάσχει στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται και η αξιοποίηση σε υπουργικό θώκο της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία άλλωστε διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει πάντως τη γενική οδηγία περί «rotation» στην κυβέρνησή του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το rotation σημαίνει πολύ απλά ότι πρωτοκλασάτοι υπουργοί, κατά κανόνα αυτοί που θα αξιοποιηθούν, θα βρεθούν σε άλλα υπουργεία, γιατί πιστεύω στην ανάγκη της ανανέωσης και της ανάληψης καινούριων αποστολών. Αυτός θα είναι ο κανόνας. Μπορεί να μην είναι απαράβατος κανόνας, αλλά θα είναι ο γενικός κανόνας. Και προφανώς rotation σημαίνει ότι δίνονται ευκαιρίες και σε νέους παίκτες να δείξουν τις δυνατότητές τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ