Κως: Τα κενά στο παζλ της δολοφονίας της 27χρονης – Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί

Την άκρη του νήματος για το ποιος κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία της άτυχης Πολωνής στην Κω ψάχνουν τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκονται στο νησί.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες η 27χρονη δεν φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε πριν από τον θάνατό της καθώς δεν έχουν εντοπιστεί κατάγματα ή άλλα τραύματα. Ακόμη, θολό παραμένει το σημείο εάν έπεσε θύμα βιασμού. Σημειώνεται ότι, η 27χρονη, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα πέθανε από ασφυξία, χωρίς ωστόσο να έχει απαντηθεί το πώς προκλήθηκε αυτή.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρόκειται να «δείξει» τον δολοφόνο είναι η εξέταση DNA στα νύχια της σορού της 27χρονης αλλά και το κινητό τηλέφωνο της Αναστάζια. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η γυναίκα να πάλεψε με τον δράστη και γι’ αυτό να υπάρχει γενετικό υλικό του στα νύχια της.

Όπως μετέδωσε χθες ο Alpha στο σπίτι του 32χρονου έχει βρεθεί ένα λευκό γυναικείο μπλουζάκι λερωμένο πιθανότατα με αίμα. Γι’ αυτό οι αστυνομικοί ερευνούν εάν είναι το ίδιο που φορούσε η 27χρονη το βράδυ της εξαφάνισής της. Τα υπόλοιπα ρούχα της γυναίκας δεν έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία. Σύμφωνα με το Mega, η σορός της κοπέλας εντοπίστηκε με την ασημί τσάντα που είχε μαζί της χωρίς τα ρούχα της, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα.

Χθες, ο γνωστός ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS επισήμανε πως τα αποτελέσματα του DNA θα είναι κομβικά για την υπόθεση και πως είναι πολύ «δύσκολο η μεταφορά του πτώματος της Αναστάζια να έχει γίνει μόνο από ένα άτομο». Τα αποτελέσματα του DNA αναμένεται να «δείξουν» τον δολοφόνο.

«Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν το αποτελέσματα του DNA για να δούμε ποια είναι τα άτομα, πόσα και τι ακριβώς συνέβη. Θα έχουν μεγάλη σημασία για τη συνέχεια της υπόθεσης. Η τοποθεσία είναι πολύ κοντά στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη. Κατά τα άλλα η συσκευασία του πτώματος και η τοποθέτηση σε αυτό το σημείο είναι αντιφατική γιατί είναι πιο μελετημένη σαν πράξη (σ.σ η κάλυψη του σώματος σε αντιστοιχία με την τοποθεσία κοντά στο σπίτι του 32χρονου). Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση, είναι πως είναι πολύ δύσκολο να έχει γίνει από ένα άτομο η μεταφορά», υπογράμμισε ο γνωστός ιατροδικαστής.

Αναστάζια δολοφονία Κως

Τι υποστήριξε ο συγκάτοικος του Μπαγκλαντεσιανού

Ο Γκούλαν από το Πακιστάν, που ζει μόνιμα εδώ και χρόνια στην Κω και συγκατοικούσε με τον 32χρονο, εξήγησε τι συνέβη την μοιραία νύχτα της εξαφάνισης της 27χρονης.

Όπως εξήγησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας επέστρεψε στο σπίτι από την δουλειά και βρήκε τον 32χρονο να πίνει μπύρες στο σαλονάκι. Δίπλα του ήταν 27χρονη. «Όταν αυτός έφερε κοπέλα, εγώ ήμουν έξω. Όταν ήρθα, έκατσα εδώ και τότε λέω τι είναι αυτό; Πάρε την κοπέλα και φύγε. Δε μ’ αρέσουν αυτά γιατί έχω παιδιά. Εμένα δε μου αρέσει τέτοια δουλειά. Εγώ μόνο να δουλέψω θέλω. Κακό είναι αυτό. Δεν είναι σωστό», είπε ο Γκούλαν.

Τότε επικράτησε ένταση μεταξύ τους μιας και ζήτησε από τον 32χρονο να πάρει την κοπέλα και να φύγει από το σπίτι. «Μαζί έπιναν τις μπύρες. Ήπιαν δύο μπουκάλια. Εγώ είπα ‘γιατί έφερες αυτό το κορίτσι; Ποια είναι η κοπέλα; Εγώ πρώτη φορά βλέπω το κορίτσι’. Και λέει είναι ‘friend’ (φίλη). Εγώ δεν ξέρω αγγλικά. Εγώ μόνο λίγα ελληνικά ξέρω. Και λέω ‘φύγε απ’ εδώ. Δε θέλω κορίτσι εδώ. Παρ’ το και άφησέ το από εκεί που την πήρες’. Λέει ‘εντάξει’ μετά πήγε έξω. Έκατσε εκεί έξω στην καρέκλα. Εγώ έφαγα και κοιμήθηκα στις 23.00 η ώρα», εξήγησε ο Γκούλαν.

Όπως υποστήριξε γύρω στις 23:00 το βράδυ έπεσε να κοιμηθεί. Όταν ξύπνησε στη 01:00 τα ξημερώματα ανέφερε πως διαπίστωσε με έκπληξη ότι ο 32χρονος δεν είχε επιστρέψει και τότε άρχισε να τον αναζητά. «Ξαναξύπνησα και πήρα τηλέφωνο και λέω ‘πού είναι ο μ…κας αλλά το είχε κλειστό. Και ήταν πολύ πιωμένος και σκέφτηκα μην πέσει κάτω αν καβαλήσει μηχανάκι και πεθάνει. Γι’ αυτό τον πήρα τηλέφωνο», σημείωσε ο Γκούλαν.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, που κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία.

Η απολογία του κράτησε δύο ώρες, με τον κατηγορούμενο να συνοδεύεται από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Ο Μπαγκλαντεσιανός αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ