Εκλογές 2023: Κατατέθηκε η προσφυγή κατά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη για το όνομα «Έλληνες»

Λίγο πριν εκπνεύσει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, η προθεσμία των προσφυγών που αφορά τα ονόματα και τα εμβλήματα κομμάτων-συνδυασμών τα οποία υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές, κατατέθηκε προσφυγή στο εκλογικό τμήμα του Αρείου Πάγου κατά του κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλία Κασιδιάρη.

Της Άννας Κανδύλη

Όπως πρώτο αποκάλυψε το enikos.gr, o νομικός Δημήτρης Μιχάκης, κατηγορεί τον καταδικασμένο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής πως καταχράται το όνομα του δικού του κόμματος , που είναι επίσης «Έλληνες», το οποίο, όμως όπως ισχυρίζεται , ο ίδιος έχει κατοχυρώσει από το 2012.

Ο κ. Μιχάκης ζητά να αναγνωριστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος “Έλληνες” και να αφαιρεθεί η ονομασία από αυτό του Κασιδιάρη, το οποίο οψίμως εμφανίζεται με επικεφαλής τον ταξίαρχο ε.α Δημήτρη Χατζηλιάδη.

Η απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει αύριο επι της προσφυγής.

Σημειώνεται ότι ήταν ίδιος ο ισχυρισμός και στην προσφυγή που νωρίτερα σήμερα, «έκοψε» τη συμμετοχή του κόμματος «Πατριωτική Ένωση» των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου στις εθνικές εκλογές.

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Μιχάκης στο enikos.gr

«Είναι σχεδιασμένο εδώ και τρία χρόνια από τον κ. Κασιδιάρη να χρησιμοποιεί το όνομα «Έλληνες» δήλωσε στο enikos.gr το πρωί της Πέμπτης ο Δημήτρης Μιχάκης. Αλλιώς δεν θα άλλαζε όνομα στο κόμμα του κάθε τρεις και λίγο. Και όσες λέξεις και προσδιορισμοί συνοδεύουν το όνομα του κόμματός του, πάντα υπερτονίζει το «Έλληνες». Αυτό το κάνει αφενός για να κοροϊδέψει τον Άρειο Πάγο και αφετέρου για να προκαλέσει σύγχυση στον κόσμο, ώστε να μην επιτρέψει στους πολίτες να κατευθυνθούν προς μια δημοκρατική πατριωτική παράταξη όπως η δική μας. Δεν είναι τυχαίο ότι και στις ιστοσελίδες του και σε άλλα μέσα επικοινωνίας που έχει, πάντα υπογραμμίζει και βάζει με κεφαλαία γράμματα το «Έλληνες».

Ο ίδιος διευκρίνισε για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη, συμπληρώνοντας ότι «αυτή η στάση του μου έχει προκαλέσει πρόβλημα καθώς με ρωτούν αν έχω σχέση και τι σχέση μαζί του». Μάλιστα δήλωσε ενοχλημένος από τις εξελίξεις αυτές, ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταγγείλει το θέμα για το όνομα «Έλληνες».

«Και το 2021 το είχα καταγγείλει με πάρα πολλές ενημερώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προσωπικά μέσα από τους λογαριασμούς μου στα social media» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάκης.

«Δεν συμμετείχα στις εκλογές αλλά κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ιδρύσει κόμμα και να αναπτύσσει την πολιτική ιδεολογία του και έκφραση. Είχε εξαγγελθεί το κόμμα, έχουμε δημόσιες εκδηλώσεις, συνέδρια, συλλαλητήρια με χιλιάδες κόσμου με συμμετοχές ενώ στις ευρωεκλογές του 2019 έχω συνεργαστεί και έχω προσωπικά κατέβει υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων το ως «συνεργασία Έλληνες» πρόσθεσε ο κ. Μιχάκης.

Δείτε τα Πρωτόκολλα του 2012,2016 και 2020 για την ίδρυση του κόμματος «Έλληνες»

Το πρωτόκολλο του 2012

Το πρωτόκολλο του 2016 για το κόμμα "Έλληνες"

Το πρωτόκολλο του 2020 για το κόμμα "Έλληνες"

Το πρωτόκολλο του 2020 για το κόμμα "Έλληνες"

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ