Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για το exit poll – Στις 19:00 η ανακοίνωση

Σε λίγα λεπτά – στις 19:00- θα δημοσιευθεί το exit poll που θα δίνει την πρώτη εκτίμηση της ψήφου στις σημερινές εκλογές.

Εκλογές 2023: Το ερωτηματολόγιο του exit poll

 

Σε 90 εκλογικά κέντρα της χώρας εκτός από τις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές υπάρχει και μία ειδική κάλπη για το exit poll, το οποίο αναμένεται να δώσει την πρώτη, αλλά σαφή εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος.

Εκλογές 2023: Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στο exit poll – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα από τα εκλογικά κέντρα, στα οποία υπάρχει η ειδική κάλπη για το exit poll, είναι αυτό στο 6ο δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το προσωπικό των εταιρειών δημοσκοπήσεων σταματούν ψηφοφόρους που έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα και τους ζητούν να συμμετάσχουν στο exit poll.

Η συμμετοχή είναι προαιρετική και η διαδικασία είναι τελείως ανώνυμη. Όσοι ψηφοφόροι επιθυμούν να συμμετέχουν, συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο δεν χρειάζεται να γράψουν κανένα προσωπικό τους στοιχείο, και το ρίχνουν στην ειδική κάλπη.

Εκλογές 2023: Πότε θα βγει το exit poll και πότε θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη Γλυφάδα η συμμετοχή είναι μεγάλη. Κάθε δύο ώρες το προσωπικό των εταιρειών δημοσκοπήσεων συλλέγει τα στοιχεία, ώστε στις 19.00 να δημοσιευτεί το αποτέλεσμα του exit poll. Η κάλπη για το exit poll έκλεισε στις 18.00.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ