Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα ονόματα που «ακούγονται» για το νέο υπουργικό συμβούλιο αν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου του 2023 έχει αρχίσει και στη Νέα Δημοκρατία αισιοδοξούν πως θα έχει την αυτοδυναμία προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν πληροφορίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποτελείται τόσο από παλαιά όσο και από νέα στελέχη, ενώ στον κορμό του θα έχει το επιτελικό κράτος.

Πρώτος στους υπουργούς Επικρατείας θα είναι ο εκπρόσωπος του κόμματος, Άκης Σκέρτσος, τον οποίο θα ακολουθεί ο Σταύρος Παπασταύρου. Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα τεθεί ο Γιάννης Μπρατάκος.

Πρόεδρος της Βουλής φαίνεται πως θα παραμείνει ο Κώστας Τασούλας, αφού η ΝΔ θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Η πρώτη έκπληξη έρχεται στο υπουργείο Οικονομικών, επικεφαλής του οποίου φαίνεται πως θα τοποθετηθεί ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη θέση του Χρήστου Σταϊκούρα. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως θα είναι ο Νίκος Παπαθανάσης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μάλλον θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Για το υπουργείο Μεταφορών όμως «ακούγεται» και το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο μέχρι πρότινος υπουργός Επικρατείας και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με υφυπουργούς τους Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Τάσο Χατζηβασιλείου.

Ο Νίκος Δένδιας θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τη θέση της Νίκης Κεραμέως αναμένεται να πάρει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναπληρωτής υπουργός για τον αθλητισμό θα παραμείνει πιθανότατα ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ υφυπουργοί στο συγκεκριμένο υπουργείο θα είναι οι Δημήτρης Καιρίδης και Ζέττα Μακρή.

Η Νίκη Κεραμέως φαίνεται πως θα καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Υγείας. Υφυπουργοί θα τεθούν οι Ειρήνη Αγαπηδάκη και Μάριος Θεμιστοκλέους. Το όνομα της κ. Αγαπηδάκη «παίζει» πάντως και για το νέο υπουργείο Οικογενειακής και Στεγαστικής Πολιτικής.

Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα αναλάβει πιθανότατα η Σοφία Ζαχαράκη. Για το υπουργείο Εσωτερικών θεωρείται σίγουρος ως αναπληρωτής υπουργός ο Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ για υπουργός είναι υποψήφιος ο Γιάννης Οικονόμου. Το όνομα του τελευταίου ακούγεται και για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για το ίδιο υπουργείο ακούγεται και το όνομα του Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, φαίνεται πως θα αναλάβει το τιμόνι του υπουργείου Τουρισμού στη θέση του Βασίλη Κικίλια ή θα αναλάβει υπουργός Οικογενειακής και Στεγαστικής Πολιτικής.

Ο Βασίλης Κικίλιας μετακομίζει και αναλαμβάνει το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης είναι ένα από τα πρόσωπα που θεωρείται πιθανόν να αναλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το υπουργείο Ενέργειας φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Θόδωρος Σκυλακάκης,  ενώ για το Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Προστασίας του Πολίτη «παίζουν» τα ονόματα των Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η Άννα Ασημακοπούλου είναι υποψήφια για το υπουργείο Ανάπτυξης ή το υπουργείο Οικογενειακής και Στεγαστικής Πολιτικής.

Την εκ νέου υπουργοποίησή του αναμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης επικεφαλής πιθανότατα θα μπει ο Μάκης Βορίδης.

Αμετακίνητη η Λίνα Μενδώνη που παραμένει στη θέση της στο υπουργείο Πολιτισμού. Υφυπουργός φαίνεται πως θα είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ