Ειδικό Δικαστήριο: «Εικονική η σύμβαση με τον όμιλο CCC» κατέθεσε συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα

Για μία εικονική σύμβαση μεταξύ του Χρήστου Καλογρίτσα και του λιβανέζικου κατασκευαστικού ομίλου CCC της οικογένειας Χούρι προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της εταιρείας του επιχειρηματία στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες , μίλησε στο Ειδικό Δικαστήριο ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Νικολάου, στενός συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα. Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει για εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού προσώπου. Η συνεργασία όμως , όπως σημείωσε ,είχε την κυβερνητική έγκριση και αποδοχή, κάτι που του είχε πει ο ίδιος ο Χούρι.

Της Άννας Κανδύλη

“Εκ των ιδιοκτητών του λιβανέζικου ομίλου, Σάμερ Χούρι, μου είχε πει ότι υπήρχε κυβερνητική έγκριση. Εγώ δεν γνωρίζω εάν παρείχε ο Καλογρίτσας οποιαδήποτε συνδρομή στον υπουργό. Η γνώση μου σταματά στη συνεργασία Χούρι και Καλογρίτσα».

Αναπλ. εισαγγελέας: Η γνώση σας σταματά λοιπον στο ότι η σύμβαση αυτή ήταν εικονική;
Μάρτυρας: Ναι. Μου το είχαν πει και οι δύο πλευρές.

Ο μάρτυρας μίλησε για συνάντηση Καλογρίτσα-Χούρι , ένα χρόνο μετά τον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες στην οποία παραβρέθηκε και ο ίδιος, καθώς του ζήτησε ο εργολάβος. Η συνάντηση έγινε προκειμένου να βρεθεί αιτιολογία στην Τράπεζα για τη μεταφορά των χρημάτων στον Καλογρίτσα ώστε να τακτοποιηθεί ταμειακά η εταιρεία, επειδή η σύμβαση ήταν εικονική κι αυτό προέκυπτε μεταξύ άλλων από το ότι «ήταν πρόχειρη και ελλιπής…χωρίς συνοδευτικά έγγραφα».
Ή πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου ρώτησε τον μάρτυρα γιατί έπρεπε η συνεργασία να απολαμβάνει κυβερνητικής έγκρισης και αποδοχής:

“Ήταν μία δήλωση του κ. Χούρι. Επειδή απολάμβανε η εταιρεία του ειδικό καθεστώς όπως όλες οι τεχνικές εταιρείες και είχε φορολογική ασυλία, ενδεχομένως η εμπλοκή του αν πήγαινε ο ίδιος, θα ήταν δύσκολη, ίσως έμμεσα να παραβίαζε τον όρο. Από την άλλη ήταν πασίγνωστο το αριστερό παρελθόν Καλογρίτσα και λογικό θα ήταν να βρει έναν τέτοιον επιχειρηματία με μακρόχρονη δραστηριότητα στα μίντια και ισχυρές αριστερές καταβολές. Θα έκανε την συνεργασία αυτή αποτελεσματική. Αυτό ήταν δική μου ερμηνεία. Δεν είχα στόχο να ρωτήσω αν υπήρχε πολιτική υποδομή αλλά αν το έργο ήταν πραγματικό , που δεν πείστηκα ότι ήταν .

Προέδρος: Πώς ήρθε σε επαφή αυτός ο κολοσσός με έναν άνθρωπο που δεν έχει συνεργαστεί ποτέ για να τον χρηματοδοτήσει;
Μάρτυρας: Δεν ήταν δύσκολο να τον ξέρει. Δεν ξέρω ποιος τους έφερε σε επαφή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ