Ειδικό δικαστήριο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στον Νίκο Παππά – Χρηματική ποινή 5.000 ευρώ στον Καλογρίτσα

Αναστολή εκτέλεσης της ποινής των δύο ετών που επιβλήθηκε στον Νίκο Παππά για μία 3ετια και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ στον Χρήστο Καλογρίτσα αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.

Ειδικό Δικαστήριο: Δύο χρόνια φυλάκιση στον Νίκο Παππά – Χρηματική ποινή σε Καλογρίτσα

Της Άννας Κανδύλη

Ομόφωνα αποφάσισαν επίσης οι δικαστές και τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της κατάθεσης της επί σειρά ετών γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα που έκανε λόγο στο δικαστήριο για χρήματα σε σακούλες που έφευγαν από το γραφείο του εργολάβου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διερευνηθεί
αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις.

Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας: Αυτές είναι οι ποινές που πρότεινε ο εισαγγελέας

Οι δηλώσεις των δικηγόρων για τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα

Για τον Νίκο Παππά ο κ. Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε ότι «δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια:

Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται.

Και δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια.

Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται. Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών.

Μετά από όλα αυτά η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».

Από την πλευρά του ο κ. Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε:

«Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της Εισαγγελέως  και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ορθότητά της δεν θα κριθεί από την ομοφωνία αλλά από τον αντίκτυπό της στην ελληνική κοινωνία.

Το μοναδικό πραγματικό γεγονός το οποίο αποδείχθηκε σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Παππά εισέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμυρίων στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από τον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Ο κ. Βαγγέλης Γεωργακόπουλος υποστήριξε ότι «σε μια εποχή, που στη συνείδηση του ελληνικού λαού η δικαστική εξουσία έχει αποξενωθεί από την δικαιοσύνη, είναι αναμενόμενο σε μία πολιτική δίκη η απόφαση να είναι βαθύτατα και μόνον πολιτική».

Οι δηλώσεις για τον Χρήστο Καλογρίτσα

Οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος υποστήριξαν τα εξής:

«Το ειδικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Παππά, για παράβαση καθήκοντος. Η προσπάθεια του πρώην υπουργού να μετατρέψει  σε πολιτική μία αμιγώς ποινική υπόθεση, απέτυχε παταγωδώς.

Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το δικαστήριο και πράγματι  πέρασε σε ό, τι αφορά τον εντολέα μας κ. Χρήστο Καλογρίτσα. Η  σημερινή ομόφωνη απόφαση αποτελεί δικαίωση, γιατί συνιστά πλήρη και οριστική απόδειξη ότι, πράγματι  έλεγε την αλήθεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ