Εγκρίθηκε το κονδύλι για τα “βραχιολάκια”

Εγκρίθηκε το κονδύλι για τα “βραχιολάκια”

Ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος σχετικά με την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων) ενέκρινε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας  κατόπιν αιτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η πιλοτική εφαρμογή  του μέτρου αφορά, όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε 200 κρατουμένους, οι οποίοι  αναμένεται  εντός του 2014  να αποφυλακιστούν φορώντας το «ηλεκτρονικό βραχιόλι».

Αυτοί που θα ενταχθούν στο  πρόγραμμα είναι:

Εως 50 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια και εκτίουν την ποινή τους στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών και Τρικάλων, οι οποίοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Έως 50 ανήλικοι καταδικασμένοι με ποινές που φτάνουν τα 10 χρόνια, τις οποίες εκτίουν στις Φυλακές Αυλώνος  και δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, εξαιρουμένων των νησιών που υπάγονται σε αυτή.

Έως 100 υπόδικοι για εγκλήματα που επισύρουν  ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης – μέχρι 25 χρόνια – η ανάκριση των οποίων υπάγεται στην αρμοδιότητα του  Πρωτοδικείου της Αθήνας και δηλώνουν μόνιμη  κατοικία στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής.

Μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού θα μπορούν να φορέσουν το ηλεκτρονικό βραχιόλι και όλοι οι κρατούμενοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ