Δραγασάκης: Η λήψη επιπρόσθετων μέτρων προβλέπεται και στην υπάρχουσα συμφωνία

«Ούτως ή άλλως, προβλέπεται και στην υπάρχουσα συμφωνία η λήψη επιπρόσθετων μέτρων, εάν δεν επιτευχθούν οι προβλεπόμενοι στόχοι», ανέφερε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5», εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πορεία των δημοσίων οικονομικών κατά το 2015, θα αποδειχθεί θετικότερη του αναμενομένου, και ότι το γεγονός αυτό θα πιστοποιηθεί από τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το ενδεχόμενο επιβολής ενός πρόσθετου πακέτου μέτρων, επεσήμανε ότι τούτο είναι αμφίβολο πως θα απαιτηθεί, και ότι το γεγονός αυτό θα καταδειχθεί από τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat.

Ο κ.Δραγασάκης κατέστησε απολύτως σαφή τη θέση της κυβέρνησης, ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα -όπως όλοι δηλώνουν ότι επιθυμούν- με το υπάρχον πακέτο μέτρων και στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και στη λήξη αυτής της συζήτησης να εξεταστεί κατά πόσον χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Επίσης, επεσήμανε την ύπαρξη εσφαλμένων εκτιμήσεων που έχει κατά καιρούς διατυπώσει το ΔΝΤ, αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την ύπαρξη διαφορών μεταξύ των θεσμών.

Στη συνέντευξη τόνισε την επιθυμία της Γερμανίας να παραμείνει το ΔΝΤ ως μέρος του ελληνικού προγράμματος, αλλά και την άρνησή της να ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του χρέους, παρά την περί του αντιθέτου επιθυμία του ΔΝΤ.

«Δεν μπορεί ένα πρόβλημα που αφορά στις σχέσεις μεταξύ των θεσμών να μετατραπεί σε δικό μας πρόβλημα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ.Δραγασάκης απέρριψε διάφορα σενάρια περί εκλογών, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται ένα μεσο-μακροπρόθεσμο ανασυγκρότησης, δεδομένης της κρίσης που διέρχεται και ότι υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που θα μπορούσαν να την συνδράμουν ως προς αυτό.

«Δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο του προοδευτικού χώρου. Υπάρχουν και άλλες δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συμπλεύσουμε και να συμπορευτούμε», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Δραγασάκης: Θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα με μέτρα πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού

Αποστάσεις της Γεροβασίλη από τον Δραγασάκη για το «πολιτικό πρόβλημα» – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ