Δημοσκόπηση Pulse: Κυρίαρχη η ΝΔ με 31,5%, στο 2% η Νέα Αριστερά – Τι πιστεύουν οι πολίτες για μη κρατικά ΑΕΙ και γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το χρονικό διάστημα 18 – 20 Δεκεμβρίου 2023.

Στη δεύτερη θέση παγιώνεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ποσοστό 12%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, η Ελληνική Λύση με ποσοστό 5%, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη με ποσοστό 3%, η Πλεύση Ελευθερία με 2,5%. Η Νέα Αριστερά, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, συγκεντρώνει ποσοστό 2%.

Σε σχέση  με τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ, το 47% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει πως την αντιμετωπίζει «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά». Το 40% απαντά «μάλλον αρνητικά» και «σίγουρα αρνητικά», ενώ ένα ποσοστό 13% επιλέγει ΔΓ/ΔΑ.

 

Σε σχέση με την νομική αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια, το 36% τάσσεται «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά», ενώ το 56% «μάλλον αρνητικά» και «σίγουρα αρνητικά». Ένα ποσοστό 8% επιλέγει ΔΓ/ΔΑ.

Αναφορικά με τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών, το 45% αντιμετωπίζει το θέμα «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά», ενώ το 46% «μάλλον αρνητικά» και «σίγουρα αρνητικά».

Σε σχέση με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, το 43% των ερωτηθέντων εκτιμά πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, ενώ το 34% θεωρεί πως κινούνται προς την λανθασμένη κατεύθυνση. Το 11% κρίνει πως τα μέτρα κινούνται «προς την σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει».

Το 88% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει πως το απασχολεί «πολύ» και «αρκετά» το ζήτημα της ακρίβειας και της αύξησης των τιμών.

Τα τρόφιμα (50%), το ηλεκτρικό ρεύμα (28%), το φυσικό αέριο ή πετρέλαιο για θέρμανση (12%) και τα καύσιμα (4%) αποτελούν τις κατηγορίες εξόδων εκείνες, που προβληματίζουν περισσότερο τα νοικοκυριά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ