Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Η ακρίβεια το πιο σοβαρό πρόβλημα

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών, καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που μετέδωσε το Action 24. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με σαφή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ως προς την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ενόψει των ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,6% έναντι 12,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10,3%, ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,9% και το ΚΚΕ με 7,1%.

Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 3% και οι Σπαρτιάτες 2,2%.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 32,1% έναντι 15% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,4%, ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,7%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη με 3,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, η Νέα Αριστερά με 3,2%, οι Δημοκράτες με 3% και οι Σπαρτιάτες με 2,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου για την περιοχή της Μακεδονίας, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, ενώ η Ελληνική Λύση βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,6%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12,4% και έπονται ΚΚΕ με 7,8%, Νίκη με 6,1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 37,2% στις θετικές κρίσεις των ερωτηθέντων για τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ποσοστό 35%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η απάντηση «κανένας» έρχονται στην πρώτη θέση, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με ποσοστό 33,9%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους Έλληνες, είναι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις με ποσοστό 49,1%. Ακολουθούν η οικονομία/ανάπτυξη, η εγκληματικότητα, η κατάσταση στο ΕΣΥ και το επίπεδο των μισθών/αποδοχών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ